UTE MED NY MUSIKK: Aiba fra Kalbakken er i ferd med å skape seg et navn på den norske musikkscenen. Selv kaller han seg en underdog - men det stempelet lever han fint med - da kan det kun gå oppover. I dag er han ute med sin nyeste singel, Sympati. Foto:
UTE MED NY MUSIKK: Aiba fra Kalbakken er i ferd med å skape seg et navn på den norske musikkscenen. Selv kaller han seg en underdog - men det stempelet lever han fint med - da kan det kun gå oppover. I dag er han ute med sin nyeste singel, Sympati. Foto:Bilde 1 av 1

Aiba fra Kalbakken slipper sin nyeste singel i dag

Navnet hans er fremdeles ukjent for noen, men du har garantert hørt musikken hans. Kristian Andreas Frantzen fra Kalbakken – som går under artistnavnet «Aiba» – slipper singelen «Sympati» i dag.

– Det er kanskje den mest negative sangen jeg har laget. En ting jeg er veldig flink til er å latterliggjøre dårlige situasjoner jeg havner i, jeg kan le av dem i ettertid. Jeg har allerede gitt ut låter hvor jeg skriver om ting som har skadet meg, men som jeg har gjort om til danselåter.

– Man bruker det til å forsvare seg selv. Sympati er en låt hvor jeg kler meg naken og deler hvordan jeg føler meg. Den handler om at mennesker er ulver i fåreklær, sier 21-åringen.

Han har laget sin egen sjanger som han kaller følelser.

– Sympati er en reise med mange følelser. En ting jeg har jobbet mye med er at man kan uttrykke følelser med hva man sier, men også på måten man sier det. Det er følelser jeg introduserer lytterne mine for nå. De kan forvente en reise.

Sympati kan du høre her

Fant sitt eget spor

Fra før av han har sluppet debutlåta Karusell med over en million avspillinger på Spotify. Hans kanskje største sang så langt er hitlåten Narnia med Maria Mena med to millioner avspillinger på Spotify.

– Fra utsiden fremstår jeg som en pop-artist, men jeg regner ikke meg selv som det. Det er mange sjangere som har innflytelse på meg, og det er ingen instrumentaler som stopper meg. Jeg kaller det min egen sjanger, følelser.

Han kaller seg selv en underdog og begrunner at han liker underdog-stempelet med at da kan det kun gå oppover.

– Jeg er ganske ambisiøs av meg, men for meg går det dypere enn bare musikken. Kjemien med mennesker og reaksjonene deres gir meg glede, og det er derfor jeg baserer musikken min på følelser.

– Tilbakemeldingene har vært utrolige. Jeg er en underdog i bransjen, men når jeg opptrer føler jeg meg ikke som det. Da får jeg god respons og får høre fine ting, det er mange som støtter det jeg gjør.

Saken i egne hender

Aiba er født og oppvokst på Kalbakken. Han har gått på Nordtvet skole, Groruddalen ungdomsskole og Stovner og Kuben videregående skoler. Det var på Groruddalen skole, mens han jobbet med en skoleoppgave, at Aiba øynet muligheten for en karriere som artist.

– Vi hadde en oppgave der jeg og to andre skulle skrive en raptekst. Det endte med at jeg skrev alt sammen, og læreren min digga det. Jeg har alltid elsket å skrive historier og skriveoppgaver, og da vokste interessen. Så dro jeg til fetteren min i USA, han driver også med musikk, og vi tilbrakte tid i studio og skrev tekster.

– Da jeg kom tilbake til Norge var jeg fast bestemt på å skrive sangtekster. Jeg ville ikke rappe eller synge, men skrive for andre. Men ingen ville ha tekstene mine, og da endte jeg opp med å synge dem selv, smiler Aiba.

Sympati slippes i dag, fredag.