MØTE ALLE DYRENE: Rideklubben på Nordtvet gård inviterer store og små til oppvisning, ulike aktiviteter og en mulighet til å hilse på besøksgårdens dyr. Foto:
MØTE ALLE DYRENE: Rideklubben på Nordtvet gård inviterer store og små til oppvisning, ulike aktiviteter og en mulighet til å hilse på besøksgårdens dyr. Foto:Bilde 1 av 4
LEK OG MORO: Jentene fra rideklubben har laget sin egen lek som går ut på å hoppe over et hinder. Dette har de gjort helt siden de begynte med sprang. På Aktivitetsdagen står denne leken på programmet, men da blir det hinderbane og med hest. Foto:
LEK OG MORO: Jentene fra rideklubben har laget sin egen lek som går ut på å hoppe over et hinder. Dette har de gjort helt siden de begynte med sprang. På Aktivitetsdagen står denne leken på programmet, men da blir det hinderbane og med hest. Foto:Bilde 2 av 4
PYNTING AV HESTESKO: En av aktivitetene man kan være med på, er å male sin egen hestesko. Foto:
PYNTING AV HESTESKO: En av aktivitetene man kan være med på, er å male sin egen hestesko. Foto:Bilde 3 av 4
I FART: Det å kunne hoppe av og på i fart er et stort element i Mounted Games. Her øver Yasmina Lahmami (15) med hesten sin «Chicha» Foto:
I FART: Det å kunne hoppe av og på i fart er et stort element i Mounted Games. Her øver Yasmina Lahmami (15) med hesten sin «Chicha» Foto:Bilde 4 av 4

Bli kjent med dyrene på Nordtvet gård

Når rideklubben på Nordtvet gård arrangerer aktivitetsdag, er det stort fokus på besøksgårdens dyr.

– Gårdens dyr har fått stor plass i vårt aktivitetsprogram. Det vil være like mye fokus på alle dyrene som på aktivitetene vi har på lur, smiler leder Hilde Stubhaug i Nordtvet Rideklubb.

Nå på søndag, 3. juni fra klokka 11, slippes dyrene løs på gården og aktivitetskort deles ut. Det er første gang gjengen fra gårdens rideklubb arrangerer en slik dag, og de har ikke holdt igjen på noe når de har planlagt dagen.

– Det blir kafé, leker for barna og rideshow. Jentene fra rideklubben skal vise og fortelle om dyra som vi har lånt fra rideskolen og besøksgården.

– Vi skal inn til sauene og kose med dem, gå en runde med hønene og fore hestene, sier hun.

Vil synliggjøre gården

Dette er en familiedag som passer for både barn, besteforeldre og ungdommer.

PYNTING AV HESTESKO: En av aktivitetene man kan være med på, er å male sin egen hestesko.

PYNTING AV HESTESKO: En av aktivitetene man kan være med på, er å male sin egen hestesko.

Selve aktivitetene er lagt opp for de yngste barna. Man kan være med på rundridning, rebusløp, hesteskokasting, maling av hestesko og se på oppvisning – som vi håper mange ønsker å få med seg, sier Anne Ruste fra styret i rideklubben.

Tanken bak aktivitetsdagen er å synliggjøre at gården ligger der og være med på å skape liv på gården.

– Vi ønsker også å vise at det er mye liv og røre her fra før, og så er det en fin mulighet til å komme tett på dyrene for de som ønsker det. Det er gøy å arrangere slike dager også, det må jeg innrømme, ler Ruste.

Fyller dagen med lek og dyr

Med en stolthet over gården ønsker de å være med på å vise den fram til alle besøkende. Selv er rideklubben veldig takknemlige for at de får være på et så flott sted.

LEK OG MORO: Jentene fra rideklubben har laget sin egen lek som går ut på å hoppe over et hinder. Dette har de gjort helt siden de begynte med sprang. På Aktivitetsdagen står denne leken på programmet, men da blir det hinderbane og med hest.

LEK OG MORO: Jentene fra rideklubben har laget sin egen lek som går ut på å hoppe over et hinder. Dette har de gjort helt siden de begynte med sprang. På Aktivitetsdagen står denne leken på programmet, men da blir det hinderbane og med hest.

– Det er mange fine dyr å se her, og vi har et korps av barn som har fått ansvar å fortelle litt om dem. Vi anbefaler virkelig å sette av førstkommende søndag.

– Her blir det god stemning, dyreliv, fine folk og mye lek og moro, smiler Ruste.

Fra gårdsshow til EM og VM

Yasmina Lahmami (15) står for oppvisningen på aktivitetsdagen.

15- åringen har holdt på med Mounted games i fire år, og på søndag skal hun gi alle et innblikk i hva grenen innen ryttersporten går ut på.

– I Mounted games kan man konkurrere både i lag, par og individuelt. Det blir på en måte som en stafett, hvor man skal gjennomføre ulike øvelser, sier hun.

I FART: Det å kunne hoppe av og på i fart er et stort element i Mounted Games. Her øver Yasmina Lahmami (15) med hesten sin «Chicha»

I FART: Det å kunne hoppe av og på i fart er et stort element i Mounted Games. Her øver Yasmina Lahmami (15) med hesten sin «Chicha»

Lahmami har hesten sin «Oh my sweet chiquita», eller «chicha» som er kallenavnet, oppstalert på Nordtvet gård. Tidligere var hun en del av rideskolen på Alna, hvor hun etter hvert fikk øyene opp for Mounted games.

Jeg var på jakt etter en ny stallplass, og sånn havnet jeg her på Nordtvet. Det er en veldig fin gård og jeg liker virkelig dette stedet. Jeg er her opptil seks dager i uka, sier hun.

15-åringen konkurerer også internasjonalt, og planene for sommeren er satt.

– Først skal jeg til Frankrike for å representere Norge i EM, og så går turen til VM i Danmark. I EM konkurrerer jeg i lag med landslaget, og i VM er det i par, sier Lahmami.