GJORT STAS PÅ: Salma Saoudi og alle de andre Rødtvet-elevene fikk diplom da turneringen var over. Her med Anders Røberg-Larsen. Foto:
GJORT STAS PÅ: Salma Saoudi og alle de andre Rødtvet-elevene fikk diplom da turneringen var over. Her med Anders Røberg-Larsen. Foto:Bilde 1 av 2
SAMLET: Elever ved Rødtvet skole og Apalløkka ungdomsskole var samlet til bordtennisturnering i Apalløkkahallen på fredag (FOTO: Apalløkka ungdomsskole). Foto:
SAMLET: Elever ved Rødtvet skole og Apalløkka ungdomsskole var samlet til bordtennisturnering i Apalløkkahallen på fredag (FOTO: Apalløkka ungdomsskole). Foto:Bilde 2 av 2

Feiret gave fra forbundet:

Bordtennis-bonanza

Omtrent 80 Rødtvet-elever var samlet i Apalløkkahallen på fredag. Der ble det avviklet bordtennisturnering og elevene ble belønnet med diplom for innsatsen. Men den største gaven er Norsk bordtennisforbunds storinnkjøp av bordtennisbord i hele bydelen.

Seks skoler i Bydel Grorud, blant annet Rødtvet og Svarttjern skoler, har fått sponset bordtennisbord og utstyr fra bordtennisforbundet med en hjelpende hånd fra Sparebankstiftelsen DNB.

Elevene på Apalløkka ungdomsskole har dratt den hakket lengre og blitt kurset og fått opplæring i å dømme og arrangere turneringer. Derfor var cirka 80 elever samlet i Apalløkkahallen til bordtennisturnering.

– Bordtennis er kreativt og varierende, og også veldig gøy. Man får en vinner og en taper uten at man trenger å bli uvenner. Jeg skal ikke skryte for mye, men jeg syns jeg gjorde det veldig bra i dag, smiler Salma Saoudi (11) i 6. klasse på Rødtvet skole.

Det ble avviklet 120 kamper på tre timer. Samtlige deltakere ble belønnet med diplom ved veis ende.

Klare for mer

Bordtennis-satsingen i bydelen har flere formål. Det ene er naturligvis å vekke bordtennis-interessen blant de yngre, men også aktivisere både elever og bydelens befolkning. Det er nemlig satt ut bordtennisbord i ulike parker i bydelen. I tillegg til fysisk aktivitet er det dessuten en sosial møteplass, og det fikk man bekreftet i Apalløkkahallen.

– De var utrolig flinke i dag, og veldig disiplinerte. Det er ikke bare-bare å gjennomføre 120 kamper med 80 unger på så kort tid.

– Vi har også kontakt med de andre skolene i bydelen, og dersom det er ønskelig rigger vi gjerne i stand en ny turnering, smiler Svenn-Erik Nordby, president i bordtennisforbundet.

SAMLET: Elever ved Rødtvet skole og Apalløkka ungdomsskole var samlet til bordtennisturnering i Apalløkkahallen på fredag (FOTO: Apalløkka ungdomsskole).

SAMLET: Elever ved Rødtvet skole og Apalløkka ungdomsskole var samlet til bordtennisturnering i Apalløkkahallen på fredag (FOTO: Apalløkka ungdomsskole).

Nye utfordringer

Bydelsutvalgsleder i Bydel Grorud, Anders Røberg-Larsen, var også på plass i Apalløkkahallen. Han delte ut diplomer og roser bordtennis-satsingen i bydelen.

– Vi må ha tid til lek, moro og idrett, til og med på skolen. Det virker som elevene har hygget seg. De har i tillegg til kamper også fått opplæring i forskjellig teknikker.

Til vanlig bruker han klubba under voteringer i bydelsutvalgsmøtene, men på fredag fik Røberg-Larsen prøve seg med rackerten.

– Jeg er litt rusten, men jeg slo i det minste han fra Sparebankstiftelsen, oppsummerer BU-lederen kort.