UNGE DANSERE: Det ble mye danseundervisning i løpet av Småleik: Foto: Thor Hauknes. Foto:
UNGE DANSERE: Det ble mye danseundervisning i løpet av Småleik: Foto: Thor Hauknes. Foto:Bilde 1 av 5
FORNØYDE DELTAKERE: Amund og Irma Brenna Kverndokk (10) (f.v.), Yngve Brander Imsen (8), Åsne Berg-Hekkland (8) og Daniel Badry-Valeanu (7) har deltatt på folkedanskurset på Ammerud skole. De har lært utrolig mye nytt ved å være med på Småleik. De synes det var helt topp at arrangementet foregikk på «hjemmebane» på Apalløkka. Foto:
FORNØYDE DELTAKERE: Amund og Irma Brenna Kverndokk (10) (f.v.), Yngve Brander Imsen (8), Åsne Berg-Hekkland (8) og Daniel Badry-Valeanu (7) har deltatt på folkedanskurset på Ammerud skole. De har lært utrolig mye nytt ved å være med på Småleik. De synes det var helt topp at arrangementet foregikk på «hjemmebane» på Apalløkka. Foto:Bilde 2 av 5
GOD PLASS: Apalløkka idrettshall var det perfekte stedet for både arbeidsverkstedene, bespisning og sosialt samvær med fremvisninger på kveldene. Foto: Thor Hauknes. Foto:
GOD PLASS: Apalløkka idrettshall var det perfekte stedet for både arbeidsverkstedene, bespisning og sosialt samvær med fremvisninger på kveldene. Foto: Thor Hauknes. Foto:Bilde 3 av 5
GODT TIPS: Michael Brenna fikk velfortjente blomster for sin frivillige innsats på Småleik - dessuten var det hans tips om at Apalløkka var det perfekte arrangementsstedet som gjorde at man valgte å legge Småleik nettopp dit. Foto: Thor Hauknes. Foto:
GODT TIPS: Michael Brenna fikk velfortjente blomster for sin frivillige innsats på Småleik - dessuten var det hans tips om at Apalløkka var det perfekte arrangementsstedet som gjorde at man valgte å legge Småleik nettopp dit. Foto: Thor Hauknes. Foto:Bilde 4 av 5
STORSLÅTT SHOW: Småleik ble avsluttet med show på det tradisjonelle Friluftsteateret på Norsk Folkemuseum på Bygdøy. Foto: Thor Hauknes. Foto:
STORSLÅTT SHOW: Småleik ble avsluttet med show på det tradisjonelle Friluftsteateret på Norsk Folkemuseum på Bygdøy. Foto: Thor Hauknes. Foto:Bilde 5 av 5

Folkedans- og folkemusikkfestival på Apalløkka

Både skole og idrettshall på Apalløkka var arena for en storslagen folkedans- og folkemusikkfestival for barn og ungdom som gikk under navnet Småleik.

– Her fant vi den beste plassen, smiler Michael Brenna.

Han er mannen som tok initiativet til å opprette folkedanskurs i regi av Aktivitetsskolen (AKS) på Ammerud skole det siste året, noe som ble meget populært. Under Småleik, hvor en del av deltakerne på kurset var med, stilte han som frivillig. Men det var han som sørget for at festivalen ble lagt til Apalløkka.

Perfekt plass

– Vel, på en måte kan man si det. Men saken er at stedet hvor det opprinnelig var planlagt viste seg å være opptatt. Dermed tipset jeg om Apalløkka.

– Denne festivalen er også en slags sommerleir, hvor det i tillegg til danse- og musikkverksteder, er helt vanlige friluftsaktiviteter for deltakerne. Hva er da bedre enn å ha en hel idrettshall å boltre seg på. Der var det også bespisning.

Rett utenfor hallen ligger Vesletjern hvor det bare er å kaste seg ut i vannet, samt muligheter for tur ut i skogen i Lillomarka. I tillegg var det også overnatting på skolen. Alt på ett sted.

– Arrangørene skjønte fort at det var den perfekte plassen, humrer Michael.

Folkedans- og folkemusikkfestivalen for ungdom fra 6 til 18 år ble arrangert av Barnelaget i Oslo, i samarbeid med Unge Folkemusikere i Oslo, Noregs Ungdomslag og Leikarringen BUL, Oslo.

Hovedformålet med Småleik er danse- og musikkverksteder. Det foregikk i idrettshallen. Mange av de beste instruktørene og musikerne i landet sto for undervisningen. Det ga deltakerne en unik mulighet til å lære seg nye ting sammen med andre barn og ungdommer.

Samtidig fikk de være med å lage flotte fremførelser i idrettshallen hvor det også hver kveld ble festaften med mye lek og moro i sosiale sammenkomster.

Hele arrangementet ble toppet med et eget Småleik-show på det tradisjonelle Friluftsteateret på Norsk Folkemuseum på Bygdøy. Teaterscenen der har en lang og ærerik historie, og ble restaurert i år – spesielt for Småleik.

– Det er første gang Småleik gikk av stabelen, og allerede første dagen skjønte vi at det ville bli en stor suksess. Liv og moro fra morgen til kveld. Dette er garantert ikke siste gangen, konstaterer Michael Brenna.