IMPONERT OVER DAGEN: Marte Haraldsen (t.v) og Madeleine Svartberg, med sønnen Mikkel i fanget, var svært imponert over avslutningen på Lesefrøfestivalen. De trives godt på Deichman Stovner og liker at det er så mye spennende som foregår lokalt. Foto:
IMPONERT OVER DAGEN: Marte Haraldsen (t.v) og Madeleine Svartberg, med sønnen Mikkel i fanget, var svært imponert over avslutningen på Lesefrøfestivalen. De trives godt på Deichman Stovner og liker at det er så mye spennende som foregår lokalt. Foto:Bilde 1 av 1

Lesemagi skapes på biblioteket

I Deichmans filialer over hele byen var det lørdag avslutning av årets Lesefrøfestival. På Stovner var det besøk fra forfatter Tor Åge Bringsværd, som blant annet står bak bøkene om Karsten og Petra.

Marte Haraldsen og Madeleine Svartberg er på Deichman Stovner med barna sine for å høre forfatter Tor Åge Bringsværd snakke og lese for nysgjerrige barn i anledning Lesefrøfestivalen.

– Det var veldig god stemning i dag. Bringsværd var veldig jovial og hyggelig. Han snakka til barna på deres nivå, og det synes jeg var veldig fint, sier Haraldsen, før Svartberg legger til:

– Det som er så fint er at dette skaper jo lesemagi for barna. De var så interesserte. Dette tror jeg barna virkelig kommer til å huske og det er noe av det fineste med denne dagen.

Skape lesemagi

Nettopp dette med å skape lesemagi er sentralt ved Lesefrøfestivalen. Det er et samarbeid mellom Deichman og barnehager med mål om å inspirere barn til å lese bøker. Bodil Aga Aandstad er bibliotekar ved Deichman Stovner og var fra seg av glede over opplevelsen.

– Det var jo kjempegøy! Det er mange som har et forhold til Bringsværd og spesielt Karsten og Petra, både barn og voksne, så det var jo mange som var her. Og han er virkelig flink. Han hadde en spørsmålsrunde med barna med spørsmål om Karsten og Petra, og hadde med bøker som en presang til de som klarte å svare riktig først. Noen av spørsmålene var ganske vanskelige, så det var veldig gøy, forklarer Aandstad.

– Nå viser vi en av Karsten og Petra-filmene og det er jo også populært, sier hun videre.

Haraldsen og Svartberg var også imponerte over opplevelsen, og Haraldsen kunne fortelle at hennes datter, som gjerne foretrekker å sitte lengre bak hadde satt seg nærmere for å se hva som foregikk.

– Det var stort engasjement og mye glede blant barna både når han snakket og når han leste høyt. Han sa jo blant annet at barna ikke måtte bli helt voksne og glemme å lese. Det synes jeg var fint, sier Haraldsen avslutningsvis.