STORE FORVENTNINGER: Torkel (f. v.), William, Dhaskha, Mariama, Salome, Ronja og Heidi har kunnskapene i orden når det gjelder hvorfor vi feirer 17. mai - men det er også en dag hvor de skal spise massevis av iskrem og hygge seg sammen, både under barnetoget i sentrum og på skolens arrangement etterpå. Foto:
STORE FORVENTNINGER: Torkel (f. v.), William, Dhaskha, Mariama, Salome, Ronja og Heidi har kunnskapene i orden når det gjelder hvorfor vi feirer 17. mai - men det er også en dag hvor de skal spise massevis av iskrem og hygge seg sammen, både under barnetoget i sentrum og på skolens arrangement etterpå. Foto:Bilde 1 av 1

Veitvet skole

Klare for isspising-rekord

Stemningen er stor blant elevene på Veitvet skole før nasjonaldagen – og flere av dem har store forhåpninger om å sette personlig rekord i isspising.

– Jeg går for 15, konstaterer William.

– Helt sikker?

«Garantert!» kommer det fra William, som sammen med seks andre elever fra 5. trinn på skolen stiller villig opp på bildet når Akers Avis Groruddalen stikker innom for å lodde stemningen før 17. mai.

Andre satser på at minst 10 iskremer skal fortæres, mens Salome er litt mer beskjeden og sier to!

– Men det er ikke helt sant da. Mamma sier at to er nok, men heldigvis er det «pappauke» denne uka, og han ligger litt høyere i antall tillatte is, humrer Salome lurt.

I varmeste laget

Men tro ikke at disse elevene kun er opptatt av å spise is på nasjonaldagen. Når vi spør hva 17. mai egentlig går ut på og hvorfor vi feirer den, kommer historiekunnskapene fram på rekke og rad.

Her har man fulgt godt med i historietimene! Og de skal alle gå i tog i byen etter å ha vært med på flaggheising, nasjonalsang og tale, og selvsagt være med på all moroa som skal skje på skolen etter at toget nede i sentrum er over.

– Håper det blir skikkelig fint vær på 17. mai, sier Ronja.

Men det skal helst ikke bli for varmt, for hun skal ha på seg bunad, og det kan bli i varmeste laget når man skal gå ganske langt i det store barnetoget.?? Uansett gleder alle seg til den store dagen, og de er sikker på at det kommer til å bli supergøy å feire 17. mai.