SAMMENKOMST I HAGEN: Initiativtaker Rina Beldo (midten), kunstner Kirsten Opstad (t.v.) og kunstner Maria Sundby har mye spennende å by på både inne i villaen og ute i hagen i løpet av helgens festival. Foto:
SAMMENKOMST I HAGEN: Initiativtaker Rina Beldo (midten), kunstner Kirsten Opstad (t.v.) og kunstner Maria Sundby har mye spennende å by på både inne i villaen og ute i hagen i løpet av helgens festival. Foto:Bilde 1 av 1

Festivaldager i Trosterudvillaen:

Kunst, konsert og litteratur

Til helgen vil Trosterudvillaen og området rundt fylles med musikk, utstillinger og høytlesning.

Festivalen har fått tittelen «Rød resept», og alle som deltar har hatt det som arbeidstittel. Ønsket er å forlenge historien som tilhører det gamle privatasylet og Dr. Dedichens hjem.

– Det er mye man kan få på resept, men det er litt mer åpent hva rød resept innebærer. Dr. Dedichen hadde åpen avdeling som var forut for sin tid, og han oppfordret sine pasienter til å drive med kunst og litteratur, sier initiativtaker Rina Beldo.

Det er første gang de arrangerer en slik festival på Trosterud, men de har hatt tilsvarende arrangementer andre steder. Festivalen går over tre dager og det hele braker løs med kunståpning fredag 1. juni.

– Lørdag er den store musikkdagen og på søndagen blir det litteratur og høytlesning, sier hun.

Åpent for alle

Syv kunstnere som har atelier på Trosterud-låven og en del andre kunstnere fra Oslo-området skal være med. I tillegg har både forfattere og musikere satt kursen mot Trosterud.

– Her blir det alt fra skulpturer til foto, malerier og installasjoner. Vi setter også opp en scene i hagen, sier Beldo.

Ønsket er at folk fra nærmiljøet tar turen og at de kanskje har en historie eller to på lur.

– Dette er et pilotprosjekt som vi håper kan gjentas. Er vi heldige blir det en tradisjon, smiler hun.

Sammen med resten av kunstner-gjengen er initiativtakeren spent på responsen. Det er et åpent arrangement hvor både store og små er velkommen.

– Man må ikke være spesielt interessert i kunst, musikk eller litteratur for å delta. Her kan man sitte i hagen, oppleve god stemning og masse fine folk, sier kunstner Kirsten Opstad fra Trosterud-låven.