SIST FRIST FOR Å DELTA: Overnattingsturer, dagsturer og workshops fyller Bydel Groruds feriekalender. Rune Madsen anbefaler alle som har litt tid til over å søke - og det nå! Foto:
SIST FRIST FOR Å DELTA: Overnattingsturer, dagsturer og workshops fyller Bydel Groruds feriekalender. Rune Madsen anbefaler alle som har litt tid til over å søke - og det nå! Foto:Bilde 1 av 1

Snart går startskuddet for bydelens ferietilbud:

– Overnattingsturene er spektakulære

I år igjen har Bydel Grorud satt sammen et ferietilbud for barn og unge i bydelen. Og ifølge mannen med ansvar for ferieturene, Rune Madsen, er det flotte opplevelser i vente.

– Det er alltid like fantastiske turer og vi har det kjempegøy sammen, sier Madsen.

Tilbudet er for barn og unge i alderen ti til 19 år som ønsker å være med på ulike turer og aktiviteter i løpet av sommerferien. Første tur går av stabelen 25. juni, og da er det opplegg fram til 6. juli. Etter et lite opphold starter ferietilbudet opp igjen 6. august. Ferietilbudet gjelder med andre ord i ukene 26, 27, 32 og 33.

Det er et populært tilbud. I fjor var det kanskje rundt 400-500 barn som var med. Folk har nødvendigvis ikke åtte uker ferie, så det er fint at ungene kan være med på ting, sier han.

Fristen for å søke er ut morgendagen, torsdag 31. mai. Det gjør man på aktivigrorud.no, og der kan man også lese mer om alt som skjer.

– Vi ønsker at så mange som mulig skal få mulighet til å delta, så ta kontakt hvis man ikke skulle rekke det innen fristen.

Korte og lange turer

Overnattingsturene går til Kinsbakken ved Stavern som er bydelens eget feriested, Liseberg i Göteborg og Langøyene i Oslofjorden.

– Her er det mye morsomt å være med på. Det blir muligheter til å blant annet bade, fiske, ro og drive med ballspill.

Dagsturene består av sykkeltur i Groruddalen, øyhopping i Oslofjorden, sykling på nedlagte togskinner, Tusenfryd, Bø i sommerland og Oslo Klatrepark på Bånkall gård.

– Man velger de turene man vil være med på, om man nå vil være med på flere eller bare én, sier Madsen.

De forhører seg med ungdommene og noen av de som har vært med tidligere når de legger opp programmet. Selv om mye går igjen, dukker det også opp nye aktiviteter.

– Noe som var populært i fjor er kanskje ikke like kult i år. Derfor prøver vi å arrangere leker på Ammerud igjen, hvor det blir treningscamp og sommerleker. Her er det ikke nødvendig med påmelding, sier han.

Mye leker og kurs

For alle som ønsker å bli med Bydel Grorud på ferie, er det også muligheter for å delta på ulike workshops.

– Nytt i år er workshop i foto. Ellers har vi som vanlig workshop i dans og DJ, og så har vi kokkekurs. Gitarkurs og bandkurs har vi satt mot slutten av ferien denne gangen, siden det er mange av dem som ønsker å være med på dette som er bortreist i starten.

Prisene for å være med ligger på alt fra gratis til 400 kroner. Selv om det i utgangspunktet er billig, er Madsen opptatt av at alle får muligheten til å delta.

– Det er en god del av bydelens barn og unge som nødvendigvis ikke har råd til å delta. Vi ønsker å ha med oss alle, så ta da kontakt med meg eller en av de andre klubblederne på en av bydelens fritidsklubber, avslutter han.