q Foto:
q Foto:Bilde 1 av 1

Haugen skole

Siste finpuss unnagjort

Haugen skolekorps er klar for 17. mai. Akers Avis Groruddalen stakk innom i forbindelse med den siste øvelsen – og fikk konstatert at alt var under kontroll.

Musikanter, aspiranter, drillkorps og fanebærer stod klar for avgang til den siste øvelsesmarsjen i lokalmiljøet rundt skolen. Men de tok seg tid til et bilde i den varme ettermiddagssola ute på gressplenen før avgang.

– Det er greit med en siste finpuss. Alt er egentlig under kontroll, men greit å se at alt sitter som det skal, konstaterer korpsleder Olga Skrinde.

Tradisjonelle aktiviteter

Det er et omfattende program den spilleglade gjengen skal gjennom på nasjonaldagen. Som vanlig starter det i skolegården på morgenen med flaggheising. Flagget skal også heises i Valhall borettslag.

– Det er etter ønske fra borettslagsformann Shaida, også mangeårig leder av FAU ved Haugen skole. Han er så inderlig glad i 17. mai og synes at det er stor stas at vi kommer og spiller ved flaggheisingen. Og et slikt ønske liker vi å oppfylle hvert år, smiler Skrinde.

Så bærer det av gårde ned til sentrum og det store barnetoget. Når korpset, som i fjor feiret sitt 40-års jubileum, vender tilbake til skolen, er de tradisjonelle aktivitetene allerede godt i gang hvor det i tillegg til diverse spill for barn, salg av all slags mat og drikke, samt ballonger, blir tale ved rektor.

– Men vi er langt fra ferdige for dagen. Rundt klokken 13.30 legger vi ut på marsj igjen. Da blir det borgertog rundt i skolens lokalmiljø so er Vestre Haugen og Bjørnheim, og så avslutter vi med en liten konsert i skolens aula. En lang og begivenhets dag. Men alt er bare gøy og stor stas, sier Skrinde.

Arrangementet ved skolen avsluttes klokken 15.00 med stor loddtrekning.

– Vi hadde et håp om å kunne bruke våre nye uniformer som er sponset av Sparebankstiftelsen. Men de ble ikke ferdig i tide. Det er greit, for det har ikke vært planlagt å få ta dem i bruk før neste år. Men da stiller vi i splitter ny mundur neste gang vi skal feire 17. mai, lover Skrinde.