DUGNADSDAMER: Fra venstre står Susann Jørgensen, Nina Wang og Gunhild Melhuus Birkemoen. De står foran Stanse Kafé som er drevet av Rehabil og serverer mat for en rimelig penge. Noe å tenke på for bedrifter som ikke har egen kantine. Inngang fra Stanseveien 9. Foto:
DUGNADSDAMER: Fra venstre står Susann Jørgensen, Nina Wang og Gunhild Melhuus Birkemoen. De står foran Stanse Kafé som er drevet av Rehabil og serverer mat for en rimelig penge. Noe å tenke på for bedrifter som ikke har egen kantine. Inngang fra Stanseveien 9. Foto:Bilde 1 av 1

Dugnad skal få flere i arbeid

I dag går startskuddet, eller «kick off», for Regjeringens inkluderingsdugnad som er rettet både mot offentlig og privat næringsvirksomhet for å få flere tilbake i jobb.

Vi tok turen til den Kalbakken-baserte bedriften AS Rehabil, som ønsker å være en del av den store inkluderingsdugnaden som regjeringen har sin kick-off for 20. juni. Hos Rehabil møtte vi Gunhild Melhuus Birkemoe, driftsleder, Nina Wang, leder for fag- og utvikling og Susann Jørgensen, leder for arbeidsrettede tiltak.

– Vi har drevet inkluderingsarbeid siden 1971 og det er ikke mindre aktuelt i dag selv om rammene har endret seg. Vi tilbyr ulike arbeidsrettede tiltak for NAV, men også opplæring i lesing, skriving, regning og IKT for ansatte i bedrifter, studiestøtte for studenter og ulike service- og håndverkstjenester til bedrifter og privatpersoner, forteller Wang og Birkemoe.

Regjeringen frir til arbeidsgiverne som nevnt, både i offentlig og privat sektor, om å ta ansvar for personer utenfor arbeidslivet. Det vil si at de blir bedt om å ta samfunnsansvar. 

– Vi vet at det er mange i utenforskapet som ikke så enkelt kan oppsøke en arbeidsplass og få hjelp. 

– Vi vet også at det er svært mange arbeidsgivere som ønsker å ta samfunnsansvar, men ikke vet helt hvordan de kan gjøre det. Dette kan vi bidra med. 

– Vi kjenner kandidatene i utenforskapet og har lang erfaring med arbeidsgivere og inkluderingsarbeid, og kan finne kandidater som kan passe i den enkelte bedrift, sier leder for fag og utvikling, Nina Wang.

Rehabil baserer dette på bedriftens behov og situasjon, og kandidatens kompetanse, erfaring og interesse. Noen ganger trengs det tilpasninger i form av arbeidsoppgaver og utstyr, og det kan Rehabil være behjelpelige med.

Ønsker deltid

Når en person starter følger Rehabil opp både arbeidsgiver og kandidat ut ifra begges behov. Rehabil er veldig tilgjengelige for begge parter og har både kompetanse og erfaring med å kommunisere med arbeidsgivere og NAV. Her gjør Rehabil rett og slett en jobb som virksomhetene slipper!

– Det fantastiske med dette er å se hvordan kandidater og arbeidsgivere utvikler seg gjennom samarbeidet. Vi har møtt arbeidsgivere som blir inspirert av at kandidatene mestrer, og det gir en god følelse av å ha bidratt. Det kan gi bedriften merverdi. For kandidaten kan det bety «liv eller død». Det å være «som alle andre» er noe mange streber etter, sier Nina Wang, og Susann Jørgensen fortsetter:

–  Det å ha en fast meningsfull aktivitet å gå til, eller rett og slett en jobb er viktig, ikke minst for den enkeltes selvrespekt.

Alle som har snakket med arbeidsledige, eller selv opplevd å være arbeidsledig, vet hvor viktig det er å ha noe å gjøre – regelmessig. Hvor ofte det er, spiller kanskje ikke så stor rolle, Når man møter nye mennesker  starter ofte en samtale med: Hva driver du med? Da er det både godt og viktig å kunne svare at man har en jobb!

– Ikke alle kan jobbe 100 prosent. Et eksempel på et veldig godt samarbeid hvor resultatet ble ansettelse, er med Groruddals-bedriften Zodiac Norge AS. De var på jakt etter en person til en 40 prosent stilling, noe de som arbeidsgiver ikke synes var så lett å finne. Da kan vi informere om at vi har mange som «bare» kan jobbe deltid av ulike årsaker, sier Nina Wang. 

Full klaff

Daglig leder Rolf Ramberg jr. i Zodiac var positiv da Rehabil tok kontakt. Som han sier «da dere tok kontakt og snakket om samfunnsansvar og at ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre litt», fikk jeg noe å tenke på. 

– Jeg var litt inspirert av Petter uteligger også, uten sammenlikning for øvrig. Jeg ble overbevist om at vi kan gjøre litt og tok en samtale med en kandidat fra AS Rehabil. Han var aktuell, men veldig usikker. 

– Vi valgte å prøve dette, og for å gjøre historien veldig kort – det ble ansettelse, og vi har aldri angret. Samarbeidet med Arbeids- og inkluderingsbedriften AS Rehabil har vært kjempebra blant annet fordi terskelen for å ta kontakt er lav og de er proffe når de er her. De forstår at vi driver business, men også at vi ønsker å ta samfunnsansvar på ordentlig. 

AS Rehabil mener bedriften er et typisk eksempel på en bedrift som tar samfunnsansvar på alvor, og vi tror mange kan ha nytte og glede av å følge deres eksempel. 

– Nå melder Zodiac fra når de har oppdrag, for eksempel et par uker, slik at vi kan bruke reelle arbeidsoppgaver for kartlegging og avklaring av arbeidsevne hos våre kandidater. Dette er en vinn-vinn situasjon. Vi håper bedrifter kan ta kontakt med oss når de skal ansette eller vurdere å gjøre det, sier Nina Wang.

Zodiac er en bedrift som har basert seg på produksjon og vedlikehold av det mange kaller «walkie talkies», eller små, bærbare og oppladbare radioer, kommunikasjonsradioer, som kan brukes til det meste. 

Både politi, forsvar og brannvesen er blant brukerne, og av annen virksomhet kan vi nevne hjelpeorganisasjoner, bygg- og anleggsbransjen, jakt eller større fri-idrettsarrangementer som trenger pålitelig kommunikasjon. Dette har Zodiac drevet med siden 1963.