KRITISERER EGET PARTI: Steinar Saghaug var med på å bygge opp Arbeiderpartiet i Oslo på 70-tallet, men opplever nå at han og andre eldre medlemmer ikke lenger vurderes som ressurser som er verdt å bruke.
KRITISERER EGET PARTI: Steinar Saghaug var med på å bygge opp Arbeiderpartiet i Oslo på 70-tallet, men opplever nå at han og andre eldre medlemmer ikke lenger vurderes som ressurser som er verdt å bruke.Bilde 1 av 2
MER AV DETTE: Steinar Saghaug vil vie mer tid til arbeidet med naturen, og mindre til partipolitikken.
MER AV DETTE: Steinar Saghaug vil vie mer tid til arbeidet med naturen, og mindre til partipolitikken.Bilde 2 av 2

Erfaring og kunnskap holder ikke for ledelsen, mener Saghaug

I et lengre innlegg på sin egen Facebook-profil skriver Steinar Saghaug om hvordan han selv opplever at Oslo Arbeiderparti «bevisst og systematisk» setter eldre partimedlemmer til side.

«For en stund siden fikk spørsmål fra et medlem i partistyret i Oslo Arbeiderparti – pluss partilaget mitt – om å delta i en gruppe om natur og svarte ja til det!

Jeg følte at jeg var kvalifisert for en slik oppgave innenfor dette fagområdet! Min bakgrunn er bl.a. at jeg stiftet og satt i styret i Oslo Aps Naturvernforening fra 1976 til 1985, medlem i Oslo kommunes skogsstyre i 10 år, leder i Oslo fylkeslandbruksstyret i 13 år, nestleder i Natur vgs i 8 år, faglig sekretær og organisasjonssekretær i 7 år i Oslo Arbeiderparti, 12 år som rådgiver og sekretariatsleder i Arbeiderpartis stortingsgruppe, byråd for miljø og samferdsel i noen år, bystyremedlem og aktiv i Oslo og Omland Friluftsråd i en årrekke, leder i Østmarkas Venner i 13 år, leder i Friluftsrådenes Landsforbund i 6 år, jobbet aktivt for Markaloven, arbeidet for Nasjonalparker på Hardangervidda og Jotunheimen og nå også Østmarka Nasjonalpark!»
Dette skriver Saghaug innledningsvis i sitt innlegg. Skuffelsen skulle likevel komme, da han senere fant ut at denne naturgruppa var blitt nedsatt. Saghaug selv hadde ikke hørt noe, skriver han. Det sier han selv at ikke er første gang han opplever at eldre, ressurssterke personer i partiet ikke gis plass.
«Jeg i likhet med mange eldre partimedlemmer er for gammel til å benyttes til aktivt arbeid for Oslo Arbeiderparti. Selv om organisasjonen er helt på felgene!»

Sier nei til nye verv

«Jeg har nå bestemt meg for å si NEI til alle verv i Oslo Arbeiderparti etter å ha vært «ganske» aktiv siden 1969. Jeg er IKKE selvopptatt – tvert imot, men jeg vet det er mange eldre partimedlemmer som meg som ALDRI blir brukt av Oslo Arbeiderparti til noe som helst! Jeg skriver dette og står for det, men melder meg ikke ut av Arbeiderpartiet – DEN gleden skal ikke ledelsen i Oslo Arbeiderparti få!» skriver Saghaug videre på egen Facebook-profil. Han har siden bekreftet dette direkte til avisa.

Saghaug skriver videre at det ikke er den manglende oppnevnelsen i arbeidsgruppa som nå gjør at han tar dette skrittet, men at det er symptomatisk på en større utfordring i Oslo Arbeiderparti.

Fyrer løs mot ledelsen: «Jeg har nå bestemt meg for å si NEI til alle verv i Oslo Arbeiderparti»

Han skriver:

«Det er ikke den manglende oppnevning i et slikt utvalg som gjør at jeg reagerer så sterkt. Det kan jeg fint leve med. Men det er den bevisste og systematiske utestengelsen av eldre partivenner som skjer spesielt i Oslo Arbeiderparti – disse eldre, men oppegående personene ville vært et verdifullt tilskudd til partiets virksomhet. Det er dette jeg misliker så sterkt. Dette er ikke et enkeltstående tilfelle!»

Han skriver videre at han nå av prinsipp vil takke nei til alle verv i Oslo Arbeiderparti. Kun lokallaget Hellerud Arbeiderpartilag vil han fortsette i.

«Jeg er en «glad og sosial mann» som alltid har hatt glede av at «andre» lykkes i verv og oppgaver – elsker folk. Jeg er «født» sosialdemokrat, lever som sosialdemokrat og vil dø som det.», skriver Saghaug avslutningsvis.

MER AV DETTE: Steinar Saghaug vil vie mer tid til arbeidet med naturen, og mindre til partipolitikken.

Støttes i kommentarene

Innlegget har i skrivende stund fått flere reaksjoner og støttende kommentarer. Helge Røed, tidligere informasjonssjef i Arbeiderpartiet, skriver:

«Hva i all verden er det som foregår i Oslo Arbeiderparti? En mann som Steinar Saghaug er jo en enorm ressurs for en hver organisasjon.»

Øyvind Langaas føyer seg til kritikken og husker det som typisk for organisasjonen også på 80- og 90-tallet. Han skriver:

«Jeg er helt enig med deg her, Steinar. Dette er helt på trynet. Du er jo ikke 105 år gammel og i dårlig fysisk form. Dette er idioti. Folk må jo forstå at alle fora i fylkespartiet må representeres av alle aldersgrupper og alle andre måter å gruppere inn på. Bakgrunn, geografisk osv. Ikke bare kjønn. Du burde jo vært selvsagt i det utvalget, Steinar. Du er Oslo Arbeiderpartis mest erfarne på feltet! Galskap.»

Oslo Arbeiderparti svarer: – Vi er ikke enige med deg, Steinar