Det sier SaLTo-koordinator i Bydel Bjerke, May Britt Gunnaleite. SaLTo står for «sammen lager vi et tryggere Oslo», og er et samarbeid mellom Oslo kommune og politiet. I torsdagens Åpen halvtime av BU-møtet, skal Gunnaleite og avdelingsdirektør for Oppvekst, Marit Bratlie, orientere om arbeidet som gjøres på området i Bjerke.
– 90 prosent av ungdommene i bydelen går det veldig bra med. Om lag 10 prosent, eller 250 ungdommer, trenger i varierende grad oppfølging, anslår hun.
Støy på Veitvet
Bakgrunnen for at bydelsutvalget i Bjerke har ønsket en orientering om SaLTo-arbeidet, er en bekymring for støy på og rundt Veitvet senter.
– Vi har fått bekymringsmeldinger på et ungt miljø, ungdom under 18 år og cannabisbruk. Der har vi den siste tiden fått til møter mellom ungdommer, foreldre og oss i SaLTo. Det har vi tro på at skal gi resultater. I tillegg vil jeg berømme samarbeidet med senteret, sier Gunnaleite, som jobber spesielt med nettopp rus- og kriminalitetsforebygging.
Ungdom som står bak ulike former for støy har ofte utfordringer rundt grenseløshet, forteller hun.
– Vi forsøker å se den enkelte, bidra til at vedkommende kan ta gode valg for seg selv og samtidig forholde seg til samfunnet på mer konstruktive måter.
Dedikert samarbeid
At det er bygd opp gjensidig tillit og samarbeid mellom bydelen og Stovner politistasjon, som har ansvaret også for Bjerke, er avgjørende for å lykkes.
Også arbeidet som Bjerkes egne medarbeidere gjør i møte med ungdom, er uvurderlig, ifølge Gunnaleite.
– Ja, Bjerke er i den heldige situasjon at vi har ekstremt dedikerte ansatte, både i bydelen, i skole og i politiet. Alle har et genuint ønske om å bygge trygge oppvekstmiljøer for barn og unge, sier SaLTo-koordinatoren.
– At dette arbeidet har vært gjort så dedikert over tid, gjør at vi har forholdsvis lite ungdomsbråk i Bjerke. Samtidig vil det være nødvendig med kontinuerlig innsats på området fremover også.