SØKER ARBEIDSPLASSER: Leder i Stovner bydelsutvalg, Rashid Nawaz, håper nå at borettslag, sameier og enkeltpersoner kan trenge litt ung arbeidskraft i sommer. Foto:
SØKER ARBEIDSPLASSER: Leder i Stovner bydelsutvalg, Rashid Nawaz, håper nå at borettslag, sameier og enkeltpersoner kan trenge litt ung arbeidskraft i sommer. Foto:Bilde 1 av 2
HJELP I HAGEN: Vedlikehold av hagen, maling av gjerder, vasking og rydding er alle arbeidsoppgaver ungdommen kan bidra med. I fjor var flere av ungdommene med Líf Laga rundt i nærmiljøets eplehager for å plukke epler. Foto:
HJELP I HAGEN: Vedlikehold av hagen, maling av gjerder, vasking og rydding er alle arbeidsoppgaver ungdommen kan bidra med. I fjor var flere av ungdommene med Líf Laga rundt i nærmiljøets eplehager for å plukke epler. Foto:Bilde 2 av 2

160 av 520 Stovner-ungdommer får sommerjobb:

– Ikke utsett malerjobben til neste år

I år har 520 ungdommer søkt om sommerjobb i Bydel Stovner. 316 av disse har vært på intervju, men bydelen har kun mulighet til å tilby 160 av dem jobb i sommermånedene. Nå oppfordrer leder i bydelsutvalget nærmiljøet om å komme på banen.

– Nå er det tid for sommerjobb igjen. I år ser vi utfordringer ved å skaffe jobb til alle, siden tilbudene er innsnevret på grunn av dagens situasjon, sier Rashid Nawaz, leder i Stovner bydelsutvalg.

Han oppfordrer derfor borettslag, sameier og enkeltpersoner til å strekke ut en hånd.

– Denne sommeren er ekstraordinær. Det er ikke mulig å få flere ungdommer inn i det private næringslivet. Derfor er det viktig at vi viser solidaritet og dugnadsånd, som det snakkes så mye om.

– Store borettslag og sameier har sikkert behov for litt arbeidskraft, som klipping av plen eller maling av hus eller rekkverk, sier Nawaz.

Bydelen har arbeidsplasser til 160 ungdommer, men etter en titt på søknadslista kommer det tydelig fram at det ikke strekker til.

Oppfordring til nærmiljøet

Med et stort ønske om å tilby flere jobb i sommer, har bydelen intervjuet 316 ungdommer i alderen 15 til 23 år.

De er alle klare, motiverte og kvalifiserte til å jobbe. Selv om vi ikke klarer å dekke hele behovet, håper vi på å kunne sende enda flere ut i arbeid. Alle munner drar.

– I tillegg til borettslag, sameier, organisasjoner og idrettslag er det kanskje enkeltpersoner som ville satt pris på litt hjelp. Det kan være alt fra rydding ute og inne til handling. Her står man fritt, sier lederen i bydelsutvalget.

Slik han ser det er det en vinn-vinn-situasjon.

– Nå som ikke så mange reiser bort i sommer, er det flere som er hjemme. Da vil det kanskje være fint med litt hjelp fra våre flotte ungdommer som kan bidra med å gjøre det fint rundt omkring.

Ungdommen ønsker å bidra

– Ta denne utfordringen. Mange ungdommer sender søknader til arbeidsplasser uten å få svar. Ved å ha jobbet et annet sted får de referanse og prosessen videre blir dermed litt enklere. Ikke minst får de viktig erfaring, sier han.

Bydelen intervjuet flere enn de kan ta inn også i fjor, men dagens situasjon med korona-viruset gjør det vanskeligere å rekruttere.

HJELP I HAGEN: Vedlikehold av hagen, maling av gjerder, vasking og rydding er alle arbeidsoppgaver ungdommen kan bidra med. I fjor var flere av ungdommene med Líf Laga rundt i nærmiljøets eplehager for å plukke epler.

HJELP I HAGEN: Vedlikehold av hagen, maling av gjerder, vasking og rydding er alle arbeidsoppgaver ungdommen kan bidra med. I fjor var flere av ungdommene med Líf Laga rundt i nærmiljøets eplehager for å plukke epler.

– I fjor var det noen ungdommer som hjalp borettslag med ulike ting. Alle disse 316 ungdommene har vært gjennom en intervjuprosess med ansatte i bydelen, og de er godt kvalifiserte og har et ønske om å bidra.

– Har du lenge tenkt på at huset bør males eller hagen bør ryddes, ikke utsett til neste år. Gjør det nå. Ungdommen stiller, sier Nawaz.