STEINHOGGERFESTIVAL: Som en av initiativtakerne inviterer Frøydis Arnesen til en samling for finsteinhoggere fra hele verden. Foto:
STEINHOGGERFESTIVAL: Som en av initiativtakerne inviterer Frøydis Arnesen til en samling for finsteinhoggere fra hele verden. Foto:Bilde 1 av 1

Klare med tredje utgave av Steinhoggerfestivalen

Steinhoggerne på Grorud bruker feriedagene i høygir. I august er det duket for den årlige Steinhoggerfestivalen på Grorud, og deltakere fra hele verden skal sette sitt preg på festen.

– Forberedelsene er i full gang, og vi lover ny folkefest på Grorud, sier Frøydis Arnesen, styremedlem i Steinhoggerfestivalen.

Festivalen starter fredag 10. august og varer fram til søndag 12. august. Deltakerne skal i løpet av helgen hogge skulpturer ut av steinblokker, før skulpturene aksjoneres bort på søndag.

– Det blir også aktiviteter for hele familien, og publikum skal selvfølgelig få prøve seg som steinhoggere. Det er veldig populært hos både store og små, forteller hun.

Safari

Det er et rikholdig program publikum kan se fram til i august. Lørdagen er holdt av til blant annet steinbrudd-safari i nærområdet.

– Turene til steinbruddene er veldig populære, og på lørdag blir det omvisning i og rundt Grorud kirke. Steinhoggermuseet holder åpent alle tre dagene. Både festivalen og museet er gratis for publikum.

Auksjoneres bort

På søndag, når forhåpentligvis alle er ferdige med sine skulpturer, er det auksjon. Bjørn Haug skal i år som i fjor være auksjonarius.

– Det er vi veldig glade for. Bjørn kommer garantert til å skape god stemning under auksjonen, sier Arnesen.

Det å lage skulpturer er naturligvis en tidkrevende prosess, og det er mye som skal gjøres fra startskuddet går på fredag til skulpturen kan auksjoneres bort på søndag.

– Men allerede etter første dag vil steinblokkene begynne å ta form. For å få best mulig inntrykk av arbeidet som ligger bak skulpturene, anbefaler vi alle å kikke innom hver dag, avslutter Arnesen.