Foto:
Foto:Bilde 1 av 1

Korona-dødsfall på Ellingsrudhjemmet

Tre mennesker har mistet livet som følge av korona-viruset i Norge. Alle tre i Oslo, to på Oslo universitetssykehus (OUS) og nå sist – én på Ellingsrud sykehjem. Det bekrefter Sykehjemsetaten i en NTB-melding lørdag kveld.

Etaten opplyser videre at det arbeides for å avgrense smitten.
Samtidig er to andre beboere på samme avdeling bekreftet smittet.

– Medarbeidere som har vært i nærkontakt med dem som har fått påvist smitte, settes i hjemmekarantene. Dersom de får symptomer, blir de testet, melder Sykehjemsetaten. – Vi får hjelp av Bydel Alna til dette.

I forbindelse med dødsfallet på Ellingsrud sykehjem, sier bydelens politiske ledelse følgende på Facebook lørdag kveld:

Kjære alle innbyggere i bydel Alna,
Som mange av dere har sett, er det nå bekreftet et dødsfall som følge av korona i vår bydel – bydel Alna. Vi kondolerer til familie og pårørende! Dette er en brutal og utrolig trist situasjon. Vi kan ikke få understreket nok hvor viktig det er at alle følger myndighetenes retningslinjer og unngår det man kan av fysisk kontakt. Bydelen følger situasjonen med korona tett opp og bydelens smitteteam følger opp både smittede og de som nå venter på prøvesvar. Ta vare på hverandre!
Mari Morken (BU-leder) og Sunniva Myrene Bratsberg (BU-nestleder)

Ellingsrud sykehjem – eller Ellingsrudhjemmet som det også kalles – er av nyere dato. Det sto ferdig i 2017 og er 15.500 kvm stort. Sykehjemmet har 146 sengeplasser – og da det ble bygget la man vekt på at samtlige beboere skulle få store og lyse rom på totalt 30 kvadratmeter. Samtlige er enerom.

Sykehjemmet ble åpnet i april 2017, og det var daværende byråd for eldre, helse og sosiale tjenester, Inga Marte Thorkildsen (SV), som fikk æren av å klippe snoren inn til det nye sykehjemmet. Også byrådsleder Raymond Johansen (Ap) var med.