DE UNGES PERSPEKTIV: Allegra Chopra-Sisty (f.v.), Michelle Noan og Teodora Borojevic fra Bjerke videregående skole har fått ansvaret for å presentere unges behov og tanker på «Stemmer fra Hovinbyen». Deres stemmer er viktige, da de er de som skal bo og leve aller lengst i området som er Norges største byutviklingsprosjekt.
DE UNGES PERSPEKTIV: Allegra Chopra-Sisty (f.v.), Michelle Noan og Teodora Borojevic fra Bjerke videregående skole har fått ansvaret for å presentere unges behov og tanker på «Stemmer fra Hovinbyen». Deres stemmer er viktige, da de er de som skal bo og leve aller lengst i området som er Norges største byutviklingsprosjekt.Bilde 1 av 2
SPENT: Jostein Øverby gleder seg til å få samlet fagmiljøer som sjelden møtes for å finne løsninger for fremtiden.
SPENT: Jostein Øverby gleder seg til å få samlet fagmiljøer som sjelden møtes for å finne løsninger for fremtiden.Bilde 2 av 2

Også ungdommene får si hva de mener om byens største byutviklingsområde. Konferansen pågår torsdag og fredag

Hva skal til for at byutviklingen i prosjektet Hovinbyen skal bli best mulig? Det skal man finne ut når arkitekter, byutviklere og politikere møtes på konferansen «Stemmer fra Hovinbyen» som pågår nå.

Det er mange som skal inn for å gi sine tanker om Oslos største byutviklingsområde. Aller mest spennende er stemmene som ikke alltid får plass: ungdommenes stemme.

Michelle Noan, Allegra Chopra-Sisty og Teodora Borojevic fra Bjerke videregående skole deltok derfor under konferansens første dag på torsdag for å fortelle utbyggerne hva de unge faktisk trenger.

– Jeg tror det blir veldig spennende når byråden er med på diskusjonen med ungdommene. Det tror jeg blir et høydepunkt, sa Jostein Øvreby, leder for konferansen, like etter at det hele gikk av stabelen.

I går og i dag skal altså alle med interesse for byutviklingen i Hovinbyen samles på Quality Hotel 33 og på Kuben yrkesarena for å diskutere alt fra grønne løsninger og gjenbruk til utfordringer for prosjektet.

SPENT: Jostein Øverby gleder seg til å få samlet fagmiljøer som sjelden møtes for å finne løsninger for fremtiden.

– Dette er et krevende prosjektet hvor det har blitt etterspurt mer samhandling. Derfor har vi denne konferansen, sier Øvreby.

Det er tredje gang det arrangeres en slik konferanse om prosjektet. Tidligere har man høstet erfaringer og tanker i 2015 og 2019. Øvreby er tydelig på at dette trolig ikke blir siste gang man møtes på denne måten.

– Det vil bli behov for flere, sier han klart.