TIDLIG JULEGAVE: Leder av Samfunnsavdelingen i Grorud IL, Anita Iversen, mottok det synlige beviset på støtten fra rådgiver i Sparebankstiftelsen DNB, Steinar Sæthre. Foto:
TIDLIG JULEGAVE: Leder av Samfunnsavdelingen i Grorud IL, Anita Iversen, mottok det synlige beviset på støtten fra rådgiver i Sparebankstiftelsen DNB, Steinar Sæthre. Foto:Bilde 1 av 3
Foto:
Foto:Bilde 2 av 3
Foto:
Foto:Bilde 3 av 3

300.000 kroner til «Åpen hall» på Grorud

Storstua på Grorud, Grorud Flerbrukhus, skal romme så mye mer enn aktiv idrett. Så snart covid-19 tillater det setter Grorud IL i gang sitt nye samfunnsprosjekt – «Åpen hall». Nå har de også fått støtte av Sparebankstiftelsen DNB som skyter inn 300.000 kroner.

Prosjektet «Åpen hall» er et samarbeid mellom Grorud IL og Bydel Grorud, og vil være et gratis fritidstilbud til barn og unge i det nye flerbrukshuset på kveldstid fredager og lørdager.

Grorud ILs visjon, «Sammen for et inkluderende Grorud der drømmer oppnås», skal være veldig mye mer enn et fotballag i OBOS-ligaen, og prosjekter som dette viser at idrettslaget virkelig lever etter visjonen sin.

Anita Iversen er nyansatt som leder i Samfunnsavdelingen. Hun er utdannet barne- og ungdomsarbeider og sykepleier, og har vært leder for barneidretten i Grorud IL i 11 år. Anita er godt i gang med planleggingen av prosjektet.

– Vi vil ta utgangspunkt i idrett, men vil at barn og ungdom skal møte aktiviteter de er interessert i uansett om de liker idrett eller ikke, sier Anita.

Vil nå alle

Åpen hall-prosjektet ønsker dermed å nå alle ungdommer i alle samfunnslag i bydelen. Grorud IL ønsker at deltakerne skal føle at de har medvirkning, slik at idrettslaget ikke bare er en styrende organisasjon som bestemmer aktivitetene.

– Vi ønsker at de skal bruke fritiden sin hos oss de dagene vi har åpent, og da må vi møte dem med inkludering, respekt og likeverd. De skal selv være med å bestemme fritiden sin, sier Anita.

Stor støtte

Bydel Grorud finansierer store deler av driften av prosjektet gjennom midler fra Groruddals-satsingen, men penger til inventar og utstyr har idrettslaget måttet finne andre steder. Grorud IL har derfor søkt om støtte fra ulike fond og stiftelser, og gleden var stor da rådgiver i Sparebankstiftelsen DNB, Steinar Sæthre, ringte og fortalte at Sparebankstiftelsen DNB likte prosjektet så godt at de støtter det med hele 300.000 kroner som skal brukes til inventar og utstyr. Uten støtte som dette ville det vært umulig for idrettslaget å arrangere «Åpen hall».

Sparebankstiftelsen DNB har «Klubbhuset som møteplass» som en viktig agenda.

De ønsker å fylle klubbhusene og idrettshallene med positive aktiviteter.

– Mange steder står klubbhusene brakk, sier Sæthre, og understreker at klubbhusene er en viktig arena, både idrettslig og sosialt.

Fyller på med innhold

Kommunene rundt om i landet bygger ofte flotte lokaler, men det kan være vanskelig å fylle dem med innhold.

– Vi ønsker å ta grep der. Ved å supplere det offentlige som står for infrastrukturen. Våre midler kan fylle arenaene med utstyr, og gjøre dem til lokale møtesteder, avslutter Sæthre.

I Grorud IL setter de stor pris på støtten fra Sparebankstiftelsen DNB.

– Vi lover at dette er penger vi skal bruke godt, sier Anita, som fikk æren av å motta gavebrevet da Sæthre kom på besøk og fikk en covid-19-tilpasset orientering om flerbrukshuset.

– Vi skal kjøpe inn utstyr som gjør at det blir både spennende og attraktivt å være med på «Åpen hall», fortsetter hun.

Sparebankstiftelsen DNB deler i disse dager ut midler, og vi kommer tilbake med presentasjon av flere heldig mottakere i Akers Avis Groruddalen framover.