REGJERENDE SERIEMESTERE: Anja Sønstevold og resten av LSK-gjengen her fra fjorårets feiring, da de feiret sitt fjerde seriemesterskap på rad. Det var tangering av Trondheims-Ørns Toppserierekord fra 90-tallet. (Foto: Privat) Foto:
REGJERENDE SERIEMESTERE: Anja Sønstevold og resten av LSK-gjengen her fra fjorårets feiring, da de feiret sitt fjerde seriemesterskap på rad. Det var tangering av Trondheims-Ørns Toppserierekord fra 90-tallet. (Foto: Privat) Foto:Bilde 1 av 1

En plettfri sesong så langt for Anja Sønstevold!

Den tidligere Grei-spilleren Anja Sønstevold har hatt en kjempesesong med LSK Kvinner i Toppserien denne sesongen. 12 starter, 12 seire og full pott er fasiten så langt.

Anja Sønstevold og LSK har hatt en fantastisk halvsesong i hjemlig serie denne sesongen. De har nemlig tatt 36 poeng av 36 mulige poeng. Scoret hele 43 mål og kun sluppet inn syv mål. Og leder serien med hele 12 poeng ned til andreplassen (Klepp) på tabellen.

– Det har vært en sesong over all forventning. Vi har hatt et generasjonsskifte på gang og mistet som kjent mange profiler, så det er gøy at vi henger med i toppen, sier Anja Sønstevold.

Sønstevold har spilt samtlige kamper denne sesongen. Det er nå sommerpause i Toppserien, og neste seriekamp for groruddølen til å skinne blir hjemme mot Vålerenga den 4. august.
De møttes i seriepremieren hvor VIF ble ydmyket i egen storstue, hele 5-0. Nå tror imidlertid Ammerud-jenta på tøffere motstand og et mer samspilt VIF-lag.

– Det blir nok en tøffere kamp. Jo mer tid de får, jo mer samspilte blir de, men det blir vi også. Det er en hjemmekamp så vi gleder oss ekstra mye til. De kampene her betyr mer nå enn før nå som VIF har satset tungt, sier hun.

26-åringen har en fortid i Groruddalen hvor hun spilte for Grei-damene – som også er moderklubben hennes.
Før turen gikk videre til Kolbotn i Toppserien, og i 2014 meldte hun overgang til storklubben Lillestrøm hvor hun har spilt siden.

Hun fikk sin norske landsslagsdebut samme året som hun signerte for Lillestrøm, og var også en del av EM-troppen som reiste ned til Nederland i 2017.

Tangerte rekordrekke

I fjorårets sesong ble det seriegull på LSK-jentene – og fjerde seriegull på rad. Dermed tangerte LSK Kvinner rekordrekken til Trondheims-Ørn (1994-1997). Denne sesongen er de på god vei til sitt femte seriegull på rad.