GUL JUBEL: Grorud kan ta sommerferie med god samvittighet etter en strålende første halvvdel av sesongen. Foto:
GUL JUBEL: Grorud kan ta sommerferie med god samvittighet etter en strålende første halvvdel av sesongen. Foto:Bilde 1 av 3
HODEBRY FOR HBK: Alvaro Torres fikk kun én omgang, men Grorud-spissen rakk å tegne seg på scorlingslisten og var konstant en trussel. Foto:
HODEBRY FOR HBK: Alvaro Torres fikk kun én omgang, men Grorud-spissen rakk å tegne seg på scorlingslisten og var konstant en trussel. Foto:Bilde 2 av 3
NY DRØMMEDEBUT: 19 år gamle Sander Munkejord scoret et praktmål kun få sekunder etter at han hadde kommet innpå - i hans aller første kamp for A-laget. Foto:
NY DRØMMEDEBUT: 19 år gamle Sander Munkejord scoret et praktmål kun få sekunder etter at han hadde kommet innpå - i hans aller første kamp for A-laget. Foto:Bilde 3 av 3

Ny drømmedebut, målfest og praktscoringer:

Grorud avsluttet vårsesongen med stil

De gulkledde storspilte nok en gang i egen storstue da Hønefoss kom på besøk. Nå kan Eirik Kjønøs «disipler» ta en etterlengtet og fortjent ferie, vel vitende om at de har like mange poeng som topplaget Fredrikstad.

Grorud er virkelig i slaget om dagen. På de to siste hjemmekampene har groruddølene vist glitrende form med to seire og 5-0 totalt. Da kan man trygt konstatere at det nå endelig har løsnet i egen storstue også. 

På søndag ble siste seriekamp før ferien unnagjort. Groruddalens eneste topplag har levert over all forventning hvis man tar forutsetninger som utangspunkt, de ligger nemlig fremdeles i teten sammen med Elverum og Fredrikstad med lik poengsum (26) – og kun tre poeng opp til serieleder Raufoss.

– Det er en veldig sterk prestasjon av gutta å være likt med et lag som Fredrikstad på tabellen etter halvspilt sesong. Vi visste på forhånd at de er en av favorittene i ligaen sammen med Raufoss, sier Grorud-trener Eirik Kjønø.

Før sesongstart ble Grorud spådd nedrykk av «eksperter» som har vist seg å ta grundig feil i ettertid om dette Grorud-mannskapet. 

Nå regnes de gulkledde som et topplag rundt om i landet.

– Jeg pleier alltid å lese lokalavisene til motstanderne, og der omtaler de oss som et topplag – det gjorde de ikke før sesongen. Vi føler at vi får mer respekt, spesielt  i hjemmekamper, og det er et godt tegn, sier Kjønø.

Stålkontroll fra start til slutt

Det var knyttet stor spenning til Hønefoss-kampen – laget Grorud for øvrig slo 2-1 på bortebane i sesongpremieren tidlig i april. 

Som følge av en del skader måtte Kjønø rullere litt på laget. Grorud-spiss Alvaro Torres hadde fått tillit fra start, og viste seg umiddelbart tilliten verdig. Han skapte hodebry for HBK-forsvaret med sin fart og styrke. HBK slet rett og slett med å få has på GIL-spissen. 

Han luktet stadig scoring, men det første målet skulle komme på en corner. Midtstopperen Geirald Meyer stanget inn 1-0 og sitt første i klubbdrakta etter 7 minutter. Og Alvaro Torres fulgte opp kort tid etter og la på til 2-0 etter å ha blitt spilt igjennom alene mot keeper, hvor han var iskald.

I pausen måtte dessverre Torres gi seg etter å ha løpt sokkene av seg. Han ble byttet ut på grunn av en skade, og inn kom lettbeinte Zirak Ahmed.

– Det var en utrolig god omgang. Alvaro Torres som har fått lite spilletid grep sjansen og spilte meget bra. Han er en spiss som har jobbet beinhardt og som aldri har sutret eller klaget over spilletid. Det betydde mye for ham og ikke minst lagkameratene når han scoret, sier Kjønø og legger til:

– Geirald scoret også sitt første mål. Han har lovet fem mål denne sesongen. Det første kom veldig sent og var et «flaksemål», så nå må han score fire til, ler Grorud-treneren.

Scoret etter få sekunder

Etter hvilen fortsatte Grorud kjøret, og i det 51. minuttet limte Vetle Skåttun ballen i det høyre krysset på elegant vis. Hønefoss kom aldri inn i kampen og Grorud sprudlet av selvtillit.

I det 80. minutt ble målscorer Vetle Skåttun byttet ut, og inn kom 19 år gamle Sander Munkejord til sin aller første A-lagskamp, og han brukte ikke lang tid på å markere seg i sin debut. Kun sekunder hadde gått da han lurte ballen inn bak Hønefoss-keeper Alexander Hurlen Pedersen fra godt over 20 meter. 

– Sander hadde ikke vært på banen i mer enn fem, maks ti sekunder. Det må være ny rekord, sier Kjønø.

Hovedpersonen selv var fornøyd med drømmedebuten.

– Jeg prøvde bare å gjøre det enkelt, så får jeg et litt heldig touch og ser at keeper står litt feil. Det var litt surrealistisk og gøy å se den gå i nota, sier debutanten om scoringen.

Grorud-legende Morten-André Slorby hadde følgende å si om praktscoringen til Munkejord:

– Sander kommer inn og har vel tre touch på ballen før han moser ballen fra 20-meter i kassa. Det er serkt!

Talentfabrikk

Groruds unggutter har naturligvis vært i fokus denne sesongen så langt. Forrige helg ble Groruds nye unge svenske, William Carl Peter Magnusson, matchvinner mot Mjølner. Han også etter å ha kommet innpå fra benken. Sander Munkejord scoret i debuten sin. Elias Hagen scoret i debuten sin i sesongpremieren. Fabian Ness har vært toneangivende fra venstrebacken offensivt og gjorde seg også bemerket i sine to siste hjemmekamper.

– Det er absolutt viktig for klubben med talentutvikling. Det er flere som er på vei opp. Og flere av dem er også groruddøler. I tillegg har vi to svært unge og lovende keepere på under 20 år. Det er en spennende tropp, sier Kjønø.

Tredje strake hjemmekamp

Nå er det altså sommerpause. Grorud spiller sin første kamp etter ferien i Grorud idrettspark mot Fram Larvik 18. august. 

Fotball
PostNord-ligaen, avd. 1, herrer:

Grorud IL – Hønefoss BK 4-0 (2-0).

Grorud idrettspark, 178 tilskuere

Dommer: Ole-Alexander Ekeli Valen.

Mål for GIL: Geirald Meyer, Alvaro Torres, Vetle Skåttun og Sander Munkejord.

Gult kort: Vetle Skåttun.

GILs lag (4-1-1-1): Mats G. Viken, Trace Murray, Fabian Ness, Geirald Meyer, Emilio Garcia, Glenn André Harviken, Preben Mankowitz, Faysal Ahmed (Henning Bunæs fra 61.), Elias Hagen, Vetle Skåttun (Sander Munkejord fra 80.) og Alvaro Torres (Zirak Ahmed fra 46.).

STJERNENE:
***Vetle Skåttun
**Faysal Ahmed

  • Preben Mankowitz