STREET PÅ HAUGENSTUA: NORB-NM i skate er prestisjetungt og viktig for det norske skatemiljøet. Og det samler både de beste utøverne og masse, masse tilskuere. Mesterskapet skal arrangeres flere steder i byen, men selveste rosinen i pølsa skjer på Haugenstua, der street-delen av mesterskapet skal avholdes. (Foto: Alex Holm) Foto:
STREET PÅ HAUGENSTUA: NORB-NM i skate er prestisjetungt og viktig for det norske skatemiljøet. Og det samler både de beste utøverne og masse, masse tilskuere. Mesterskapet skal arrangeres flere steder i byen, men selveste rosinen i pølsa skjer på Haugenstua, der street-delen av mesterskapet skal avholdes. (Foto: Alex Holm) Foto:Bilde 1 av 1

Ny street-bane på Haugenstua:

Klart for skatefest

Når NM i skate arrangeres denne uka loves det skating fra aller øverste hylle, spredd utover hele Oslo. Men den kanskje mest prestisjetunge øvelsen legges til Haugenstua.

– Denne gangen blir NM rett og slett unikt, siden vi sprer arrangementet utover hele Oslo, forklarer generalsekretær i Norsk Organisasjon for Rullebrett (NORB), Henning Braathen.

På Haugenstua har man fått ansvar for to av øvelsene, NM i Street og «Game of S.K.A.T.E».

Street er kanskje den aller største av NM-øvelsene. Spør du skatere rundt omkring i parkene, så vil de aller, aller fleste svare at de skater street, sier Braathen, som selv har spesialisert seg på denne grenen.

– Og vi har gjort store utbedringer på Haugenstua, så jeg kan si så mye som at dette blir det «streeteste» NM’et noensinne!

Pusser opp Haugenstua

Og grunnen til dette løftet finner vi naturlig nok i skateparken på Haugenstua, som har fått en skikkelig ansiktsløftning før mesterskapet, med nytt dekke og en hel haug med nye spennende elementer.

– Ganske sikker på at dette er den største oppussingen på Haugenstua siden parken sto klar i 2007, sier Braathen.

Og han innrømmer samtidig at det betyr litt ekstra at Haugenstua tas vare på, for Braathen har selv vært hovedmannen i designet av parken.

– Jeg tror og håper at NM nå vil gi en liten oppsving for Haugenstua skatepark igjen.

Prestisjetungt

Og er man det minste interessert eller nysgjerrig på skating, oppfordrer Henning Braathen til å ta turen innom Haugenstua skatepark denne uka.

NM er en veldig viktig institusjon i skate-Norge. Det er skikkelig prestisjetungt å vinne, og det ser man på startlista. Vi har masse gode skatere i Norge, og jeg forventer at de stiller.

Braathen, som selv har flust med NM-medaljer, føler seg trygg på at både toppskatere og amatører har lyst å prøve seg på Haugenstua skatepark.

– Jeg regner med at folk har lagt opp kalendere og sommerferie etter NM!