Magnus «Hyper» Myhrhaug Kristiansen. Foto:
Magnus «Hyper» Myhrhaug Kristiansen. Foto:Bilde 1 av 3
ALT FOR NORGE: Groruddølen med flagget på brystet. Foto:
ALT FOR NORGE: Groruddølen med flagget på brystet. Foto:Bilde 2 av 3
Magnus Myhrhaug Kristiansen (t.h.) her sammen med Arkan Resul løftet trofeet og sjekken de fikk for å vinne Eserien. (Foto: Sindre Stien) Foto:
Magnus Myhrhaug Kristiansen (t.h.) her sammen med Arkan Resul løftet trofeet og sjekken de fikk for å vinne Eserien. (Foto: Sindre Stien) Foto:Bilde 3 av 3

Magnus (18) fra Grorud er Norges beste FIFA-spiller

Romsås-mannen Joshua King er ikke den eneste landslagsstjernen fra Groruddalen. Møt dalens ferskeste landslagsspiller innenfor eFotball.

Magnus Myhrhaug Kristiansen var med da Norge spilte sin aller første landskamp noensinne i fotballspillet FIFA i 2018. Siden har eSerien blitt lansert – en norsk liga i FIFA-spill av Norsk Toppfotball, og ikke minst har man fått et fotballandslag innenfor eFotball.

Man kan konstatere med at e-sport er blitt en stor milliardindustri, og som for lengst er kommet for å bli. Interessen har økt med åra, og nåløyet er trangt om å bli «Norges beste FIFA-spiller» – en tittel som for øvrig en groruddøl i dag innehar, etter fjorårets solide NM-triumf.

– Tendens til å bli gira

Det er under gamingnavnet «Hyper» han er aller mest kjent i FIFA-miljøet, og med sin FIFA-makker Arkan Resul fra Nordavind DNB (samarbeidslaget til Vålerenga) konkurrer han med noen av verdens beste FIFA-spillere verden over.

– «Hyper» er egentlig et kallenavn som jeg fant opp på grunn av at jeg hadde en tendens til å bli ekstra gira når det forekom interessante hendelser, forteller Magnus Myhrhaug Kristiansen.

– Det hele startet med «events» i FIFA 17, hvor alle de store gutta spilte på det høyeste nivået. I tillegg kom «Weekend League» til FIFA, og da kunne jeg plutselig sammenligne plasseringen min i verden med alle andre, forklarer Kristiansen.

Hva er e-sport?

  • E-sport står for elektronisk sport.
  • Konkurransespilling gjennom datamaskiner eller spillkonsoller
  • Brukergruppen varier, men i hovedsak mellom 18 og 34 år
  • Turneringer/eventer som tiltrekker seg millioner av seere
  • Store pengepremier (profesjonelt opplegg for de aller beste spillerne)

Siden debuten i 1993 har FIFA vært en av de mest lønnsomme og velkjente spillseriene på spillkonsoller som PS4 og Xbox. Gjennom Nordavind DNB/Vålerenga har Magnus representert sin profesjonelle klubb i ulike turneringer, både nasjonalt og internasjonalt.

– Det er utrolig gøy å være med landslaget i FIFA, for eksempel. Vi har et godt samhold og vi lærer utrolig mye på hver samling. Med tanke på hvor mange som spiller FIFA i Norge, så er det også uvirkelig å representere landslaget på det høyeste nivået, sier han og legger til:

– Satsingen er blitt stor, noe som virkelig pusher oss og hjelper oss som FIFA-spillere. Så dette blir spennende fremover!

– Hvordan balanserer du E-sport-karrieren med skole?

– Jeg går mitt siste år på VGS nå, så jeg må klare å balansere det med skolegangen. Foreløpig går det bra.

Magnus Myhrhaug Kristiansen (t.h.) her sammen med Arkan Resul løftet trofeet og sjekken de fikk for å vinne Eserien. (Foto: Sindre Stien)

Magnus Myhrhaug Kristiansen (t.h.) her sammen med Arkan Resul løftet trofeet og sjekken de fikk for å vinne Eserien. (Foto: Sindre Stien)

Kvalifisert til eClub World 2020

Ifølge FIFA-talentet ligger Norge noe bak de aller beste landene (Sverige, Danmark og Saudi-Arabia), men vi nærmer oss stadig de beste FIFA-nasjonene. Sammen med sin lagkamerat Arkan Resul skal Magnus spille klubb-VM i FIFA (FIFA eClub World Cup) i Italia 7. februar. Og i slutten av februar venter en ny turnering i Paris (FUT Champions Cup) for den unge groruddølen.

– Det er en del penger i disse turneringene, spesielt hvis du kommer langt. Jeg tror premiepotten i VM i FIFA lå på rundt 5 millioner norske kroner i fjor. De fleste klubbene eSerien betaler jo også spillerne sine, så det begynner å komme en del penger i FIFA, sier han om premiegevinsten av å nå så langt som mulig i spillet.

3-4 timer pr. dag

Gjennomsnittlig bruker Magnus cirka 3-4 timer hver dag på såkalt FIFA-trening.

– Det er nok mye mer trening i starten av året. Før turneringer sjekker jeg alltid hva andre proffspillere gjør, og prøver å implementere det i mitt eget spill. Taktikker er også noe man bør kunne skjønne noe av.

– Når det gjelder akkurat det med taktikker, så er det ikke sikkert at det samme funker for alle, så man er nødt til å finne ut av hva som passer best på egen hånd, sier han.

Slo nylig Danmark i København

I årets første FIFA-kamp med flagget på brystet var Magnus med på å slå danskene i deres egen storstue. Det ble spilt 2 mot 2 og best av fem kamper, hvor Norge vant 4-1.

Det er lovende med tanke på at det kommer en kvalifisering til FIFA eNations Cup i april. Norge må bli en av 24 nasjoner for å spille i sluttspillet som går av stabelen i slutten av mai.

ALT FOR NORGE: Groruddølen med flagget på brystet.

ALT FOR NORGE: Groruddølen med flagget på brystet.