GODE FORHOLD: Jerikobakken er åpen og klar til bruk. Det har Lars Musdalslien (t.v.), Sindre Andresen og andre frivillige fra foreldregruppa på Lindeberg sørget for. Foto:
GODE FORHOLD: Jerikobakken er åpen og klar til bruk. Det har Lars Musdalslien (t.v.), Sindre Andresen og andre frivillige fra foreldregruppa på Lindeberg sørget for. Foto:Bilde 1 av 1

Jerikobakken er åpen – det har Lars, Sindre og andre frivillige sørget for

I bakken er det kommet masse snø og skitrekket går for full maskin.

Sindre Andresen, som jobber som frivillig, har brukt de siste nettene i sovepose som nattevakt med tilsyn av snøkanonene. Gradestokken har flere ganger sunket under null denne uka, og værgudene har bønnhørt Lindeberg-folket med snø, så Andresen og de andre frivillige har jobbet på spreng for å gjøre sin del – produsere snø og forberede bakken til en etterlengtet åpning.

– Det var ingen som trodde vi skule få åpnet bakken i år, men vi vet at kidsa har gledet seg lenge, og de har faktisk mast helt siden sommeren var over, men dessverre har ikke denne vinteren akkurat vært den beste. Det var likevel aldri aktuelt for oss som jobber frivillig å gå gjennom vinteren uten liv i Jerikobakken, forklarer Andresen.

Populær nabo

De siste dagene har det strømmet til med folk som har sikret seg årskort for sesongen. Jerikobakken har en stor stjerne på Lindeberg, med nærliggende beliggenhet, rimelige priser, og en sosial arena for både store og små har en innbydende effekt.

Det er fotballgruppa som drifter kiosken/varmestua og der får man både varme drikker og andre velsmakende godbiter. Håpet er at man skal greie å holde liv i bakken fram til påsken, eller til hestehovene titter opp fra jorda og fotballsesongen starter, så Lindebergfolket har en «helårlig» møteplass for å bygge naboskap.

Bærekraftig

I tillegg til Andresen og flere engasjerte fra foreldre-gruppa på Lindeberg, har 15 ungdommer fra prosjektet «Ung på ski» fått diverse oppgaver – blant annet i skitrekket, tilsyn av de minste, samt det tekniske.

Ungdommene er stort sett fra Lindeberg, og flesteparten av dem er vokst opp med ski på beina i Jerikobakken. Prosjektet finansieres med støtte fra kommunen og ulike stiftelser, og betyr at ungdommene får en ålreit betaling for arbeidet.

– Her får de smake på arbeidslivet med forpliktelser og lønning. Hvis ungene i dag følger i fotsporene til ungdommene våre har vi sikret videre drift av Jerikobakken i lang tid fremover, avslutter Andresen.