IMPONERTE: Nordmennene var på medaljetokt i cheeleading-VM (Foto: ICU).
IMPONERTE: Nordmennene var på medaljetokt i cheeleading-VM (Foto: ICU).Bilde 1 av 2
REPRESENTERER «DALEN» OG NORGE: Jessica Pham Grevskott (f.v), Nora Holtet, Karen Nettum Sanne, Helene Alme og André Hovland skal delta i VM i cheerleading i USA (Foto: Knut Randem).
REPRESENTERER «DALEN» OG NORGE: Jessica Pham Grevskott (f.v), Nora Holtet, Karen Nettum Sanne, Helene Alme og André Hovland skal delta i VM i cheerleading i USA (Foto: Knut Randem).Bilde 2 av 2

Norges cheerleadere nest best i verden

Fredag var de de norske seniorlagene i aksjon i VM i cheerleading i Orlando, USA, og de leverte en rekke flotte prestasjoner. Norge, med flere groruddøler på laget, sikret seg sølvmedalje i en av de gjeveste kategoriene, og fikk igjen bekreftet sin posisjon som en sterk nasjon innen sporten.

Etter at de norske juniorlagene sikret seg sølv og to bronsemedaljer, var det seniorenes tur til å skinne. Og Norges lag leverte veldig sterkt også der: 

  • Senior Coed-laget, klassen for lag med både menn og kvinner, tok en sensasjonell sølvmedalje etter et fantastisk comeback. Etter VMs første dag lå de helt nede på en tiendeplass, men til slutt ble de kun slått av vertsnasjonen USA. Taipei kom på tredjeplass.
  • Senior AllGirl-laget kom på en sterk fjerdeplass blant veldig harde konkurrenter, etter å ha klatret fra en sjetteplass fra dag én.
  • Senior Pom-laget, som deltok i sitt første VM på ti år, sikret en fantastisk sjetteplass.

Groruddalen var representert ved Jessica Pham Grevskott, Nora Holtet, Karen Nettum Sanne, Helene Alme og André Hovland.

– For en utrolig VM-prestasjon vi har hatt! Våre seniorlag har virkelig vist hva norsk cheerleading står for. Jeg er spesielt stolt over hvordan våre Senior Coed- og Senior AllGirl-lag fortsetter å hevde seg i toppen av verdenseliten, og over det bemerkelsesverdige comebacket til Senior Pom-laget, som har lagt et viktig fundament for videre utvikling i denne kategorien, sier Thomas Kejser-Lervik, leder av Norges Amerikanske Idretters Forbund.

Prestasjonen belønnes med medaljer, men Kejser-Lervik sier at den også er en anerkjennelse av treningshverdagen.

– Med sterk innsats og lagånd viste våre utøvere at de er å regne med på verdensscenen. Resultatet markerer en betydelig prestasjon, og vi ser fram til å bygge videre på dette og fortsette å utvikle sporten i Norge. Når i tillegg samtlige av våre juniorlag reiser hjem med medaljer, så er det ikke tvil om at fremtiden for norsk cheerleading ser lys ut.

Ble hedret for historisk medalje

Under VMs åpningsfest mottok Norge heder for sin historiske bronsemedalje i fjorårets mesterskap. Det var første gang Norge tok medalje i Coed-klassen, og for dette ble de hedret med årets «Break-Through award».

De tre trenerne for Coed-landslaget, Lasse Arnesen, Jeanette Strømseng og Marius Frisstad, mottok også prisen for «Årets trenere» i ICU (det internasjonale cheerleadingforbundet) for sin presentasjon med det norske Coed-landslaget i fjor.

VM i cheerleading arrangeres av International Cheer Union (ICU). Globalt har forbundet 119 medlemsland, og til VM kommer det deltakere fra over 70 nasjoner. Det er 20. gangen mesterskapet avholdes.