STOLT: Bydelsdirektør Ayub Tughra, her foran Grorud Flerbrukshus, er stolt over bydelens idrettslag, og mener de gjør en fantastisk innsats i pandemien. Foto:
STOLT: Bydelsdirektør Ayub Tughra, her foran Grorud Flerbrukshus, er stolt over bydelens idrettslag, og mener de gjør en fantastisk innsats i pandemien. Foto:Bilde 1 av 1

Roser idretten for jobben de gjør for barn og unge under pandemien

Flere av idrettslagene i Bydel Grorud stengte tidligere denne uka ned aktiviteten etter høye smittetall. Bydelsdirektør Ayub Tughra roser dem nå, både for avgjørelsen og for innsatsen de gjør for barn- og unge under pandemien.

– Det er vanskelig tider for alle om dagen, men ekstra tøft for idrettslagene i bydelen vår som har sett seg nødt til å stenge ned aktiviteten. Det er et alvorlig skritt å ta, men i den situasjonen vi befinner oss i nå, med så høy smitteøkning, tror jeg de har tatt en rett avgjørelse som det står respekt av, sier bydelsdirektør Ayub Tughra til Akers Avis Groruddalen.

I onsdagens utgave av avisa skrev vi at blant annet Ammerud IF, Grorud IL og Sportsforeningen Grei lukket porten og stengte ned aktiviteten for å stagge økningen av det muterte viruset som herjer i byen nå. Avgjørelsen ble tatt etter dialog med både bydelsadministrasjonen og bydelsoverlegen.

– Man gjør jo dette for å beskytte flest mulig innbyggere mot viruset. I pandemien er vi alle avhengige av hverandre, og alle må bidra, spille på lag og ha et samarbeid. Det er flott at idretten selv tar ansvar og går foran nå som vi trenger det mest, sier Tughra.

– Stor ressurs for oss

Han får ikke rost bydelens idrettslag nok.

– De tar alle sitt samfunnsansvar svært alvorlig og gjør en kjempejobb for barn og unges oppvekstvilkår i bydelen. Vi setter stor pris på dem, og er takknemlig for innsatsen de legger ned. Idrettslagene våre er en stor ressurs for bydelen, og fortjener all honnør de kan få, sier Ayub Tughra.

Selv ser han fram til dagen hvor vi alle både er vaksinert og at helsemyndighetene nasjonalt og regionalt erklærer at pandemien er over.

– Det skal bli veldig deilig. Samtidig er jeg bekymret over langtidskonsekvensene av denne pandemien. Det er viktig at vi tar tak i det med en gang vi kan, avslutter Ayub Tughra.