I GANG IGJEN: Mats Rosseli Olsen gikk glipp av ishockey-VM for Norge tidligere i mai, men ser nå fremover med klubblaget Frölunda etter rehabiliteringen. Her under en treningsøkt på Elixia Kalbakken. Foto: Bawar Amin Foto:
I GANG IGJEN: Mats Rosseli Olsen gikk glipp av ishockey-VM for Norge tidligere i mai, men ser nå fremover med klubblaget Frölunda etter rehabiliteringen. Her under en treningsøkt på Elixia Kalbakken. Foto: Bawar Amin Foto:Bilde 1 av 1

Gikk glipp av ishockey-VM for Norge i mai:

Rosseli ser fremover

Grorud-mannen Mats Rosseli Olsen har glemt VM, og er nå klar for en ny sesong med Frölunda etter å ha skrevet under på en ny treårskontrakt med den svenske ishockeyklubben.

– Det har vært en litt tøff og kjip tid, og svært dårlig timing med skaden min. Jeg skulle gjerne spilt VM, men heldigvis har jeg fått være med på OL før, så det er ikke sånn at det er noe man aldri har fått være med på. Men man vil alltid uansett være med på de største begivenhetene, sier Mats Rosseli Olsen.

Akers Avis Groruddalen møtte Grorud-mannen på Kalbakken.

– Det har vært en litt annerledes sesong med litt skader. Mye rehabilitering og mye man har måttet tatt hensyn til for at alt skal være bra med ankelen, sier han.

– Jeg liker Groruddalen. Jeg er hjemme hos pappa de ukene jeg er her på sommeren, og pleier å følge med på A-laget til Grorud i fotball og Furuset Ishockey ettersom jeg spilte der. Jeg så på dem en gang i fjor på vinteren, så morsomt å følge de og se at det går bra.

Dro ut som 20-åring

Mats Rosseli Olsen var regnet som et stortalent i ung alder. Han startet karrieren i Groruddalen for Furuset Ishockey før han ble snappet opp av Vålerenga Ishockey. I Vålerenga ble det to og en halv sesong innen han signerte for Frölunda HC i den Svenska hockeyligan (SHL).

– Jeg har gått gradene i Frölunda føler jeg. Jeg begynte jo proffkarrieren når jeg var 20 år og hadde ikke en ordentlig plass på laget da jeg først kom. Nå har jeg funnet plassen min og min rolle i laget. Jeg liker meg ganske godt i Göteborg, det var derfor jeg ville skrive under på tre nye år her, sier den nå 27 år gamle iskrigeren fra dalen.

Vant Champions League for andre år på rad


– Hvordan vil du beskrive sesongen som var?

– Vi har vært litt dårligere enn det vi er vant til i serien. Vi har spilt i Champions League-finale hvert år og blitt litt bortskjemte kanskje sånn sett, sier han.

Groruddølen tok sin andre strake Champions League-tittel i februar, etter det som var et finaledrama, hvor han hadde assisten på den avgjørende scoringen. Frölunda slo Sparta Praha 4-3 etter overtid.

Fotballkompisen Aleesami

I Göteborg tilbrakte Rosseli mye tid med fotballkompisen Haitam Aleesami – før den norske landsslagsspilleren reiste videre til Palermo i Italia.

– Jeg ble kjent med Haitam for første gang på BI, så flyttet jeg og han flytta også til Fredrikstad. I Göteborg hang vi mye med hverandre. Det er alltid kjekt å ha en annen nordmann å være med i en annen by.

– Hva gjorde dere sammen?

– Vi gjorde alt. Vi lagde middag sammen, så vi kjenner hverandre godt. Han er for tiden på treningsleir og sier at han er misfornøyd med kun tre ukers sommerferie, ler Rosseli.

– Hva med deg, da?

– Jeg har hatt to og en halv måned med ferie, jeg.

Stolt over Grorud IL

Grorud har hatt en strålende vårsesong hvor de ligger i teten i årets PostNord-liga, med lik poengsum som Elverum og Fredrikstad, og kun tre poeng opp til serieleder Raufoss.

Det har Grorud-supporteren fått med seg.

– Det er kult at Grorud herjer om dagen! Når jeg var mindre var laget i 3. og 4. divisjon. Nå har de etablert seg i toppen der. Håper de tar siste steget og rykker opp enda en divisjon.

Grorud har som kjent gitt mange av sine unge spillere sjansen denne sesongen.

– Jeg kan tenke meg at ungdommen vil til Grorud for å utvikle seg nå. Det er et bra sted å videreutvikle seg i, sier han.