REPRESENTERER «DALEN» OG NORGE: Jessica Pham Grevskott (f.v), Nora Holtet, Karen Nettum Sanne, Helene Alme og André Hovland skal delta i VM i cheerleading i USA (Foto: Knut Randem).
REPRESENTERER «DALEN» OG NORGE: Jessica Pham Grevskott (f.v), Nora Holtet, Karen Nettum Sanne, Helene Alme og André Hovland skal delta i VM i cheerleading i USA (Foto: Knut Randem).Bilde 1 av 2
I AKSJON: André Hovland fra Flaen ble nylig norgesmester.
I AKSJON: André Hovland fra Flaen ble nylig norgesmester. Bilde 2 av 2

Flere groruddøler i troppen som skal til cheerleading-VM i USA

55 ungdommer bruker påsken til å trene og utvikle sine ferdigheter før verdensmesterskapet i cheerleading i Orlando i slutten av april. Flere av dem kommer fra Groruddalen.

Norge stiller i år i verdensmesterskapet i cheerleading med to lag i juniorklassen – et rent jentelag og et gutte- og jentelag. I troppen er det flere groruddøler. Jessica Pham Grevskott (16) fra Haugerud og Nora Holtet (16) fra Furuset representerer Viqueens. Karen Nettum Sanne (18) fra Grorud og Helene Alme (16) fra Bjerke fra klubben OCT Galaxy. André Hovland (15) fra Flaen er en del av klubben NRC Tigers.

Juniorlandslaget har hatt fem samlinger før de bruker påsken til å perfeksjonere programmet de skal vise i konkurransen.

I tillegg jobber deltakerne gruppevis i sine respektive klubber og hjemsteder når det er mulig.

Konkurransene i cheerleading er delt i to hovedelementer. Den første delen kan best sammenlignes med kamprop og inneholder en del faste elementer samt akrobatikk, løft og kast.

I AKSJON: André Hovland fra Flaen ble nylig norgesmester.

Del to i konkurranseprogrammet er egenkomponert for det enkelte lag, men innenfor tillatt vanskelighetsgrad. På juniornivå kan det bygges menneskelige pyramider med to personer i høyden og i enkelte sammenhenger også kast over dette. Innslagene av akrobatikk, formasjoner og turn er vesentlige, og de skal utføres med presisjon.

Cheerleading er den ultimate lagidretten der alle er avhengig av alle. Det er viktig å ha tillit til at du blir tatt imot og ikke deiser i bakken fra stor høyde. Derfor er presisjon så viktig, sier de to hovedtrenerne Nathalie Brøndrup (jenter, junior) og Daniela Ohnstad (gutt/jente, junior).

Verdensmesterskapet i cheerleading arrangeres i Orlando i dagene 26. til 28. april. Norge er også representert med seniorlag og klubblag.