Illustrasjonsfoto, Holmenkollen skiarena. Foto:
Illustrasjonsfoto, Holmenkollen skiarena. Foto:Bilde 1 av 1

Stengt for publikum under Holmenkollen skifestival

På grunn av koronavirusutbrudd i Norge, har Oslo kommune i nært samråd og samforståelse med nasjonale helsemyndigheter besluttet å avlyse publikumsarrangementene i forbindelse med Holmenkollen skifestival.

– Skiarenaen stenges for publikum, og vi vil anmode publikum om heller ikke å oppsøke områdene utenfor arenaen denne helga. Vi er spesielt bekymret for situasjonen med store folkemengder på T-banen, i kombinasjon med tidligere erfaring med høyt alkoholkonsum blant publikum.

– Vi må gjøre alt vi kan for å utsette smittespredning så lenge vi kan, sier kommunaldirektør Svein Lyngroth i byrådsavdelingen for eldre, helse og arbeid i Oslo kommune.

Vedtaket innebærer at Holmenkollen skifestival plikter å stenge skiarenaen for publikum. T-bane er tradisjonelt folks hovedtransport til og fra arrangementet. Erfaring fra tidligere arrangementer er for det første at det vil være svært tett ansamling over lange perioder på T-banestasjonene og tettpakkede vogner som vil medføre stor smittefare.

Berusede personer øker ytterligere risiko for smittespredning ved sin atferd fordi det er grunn til å frykte at de ikke vil etterleve generelle smittevernråd. Risiko for smittespredning vil derfor være vesentlig større enn ved fulle T-baner knyttet til for eksempel rushtid.

– Helsedirektoratet støtter Oslo kommunes vurdering og avgjørelse basert på Folkehelseinstituttets faglige råd og vår vurdering av mulige konsekvenser for befolkningen og helsetjenesten, sier lege og fagdirektør Svein Lie i Helsedirektoratet.