Hage

Den nye Grorudpalmen er på plass i hagen i Torrevieja. Der skal den få godt stell, og forhåpentligvis vokse seg enda større enn sin forgjenger, den som måtte gi tapt for sykdom for noen år siden.

Grorudpalmen på plass i Torrevieja

Abonnement
PÅ PLASS: Dagens hovedoppgave var å sette opp et nettinggjerde rundt sukkerertbedet. Torkel (16, f.v.), Mohamed (16), Yonis (16) Maaike Lahaise og Ilakshan (19) utførte jobben perfekt.

Nevenyttige ungdommer på sommerjobb i nærmiljøhagen på Linderud gård

Abonnement
BLANT BLOMSTENE: Dette er bare ett eksempel på alt det vakre som spirer og gror i hagen til Liv-Mette og mannen Knut Gran. Hagen er kåret til byens fineste ved to anledninger. Foto: Rolf E. Wulff

– Du trenger ikke hage for å bli med i et hagelag

Abonnement
HURRA FOR BÆREKRAFT: Dennis (9, f.v.), Sara (9), Myara (9), Mustafa (12), Lena (9), Nilover (9) og Milaksi (9) fikk den siste uka før høstferien lære om alt fra å dyrke egne grønnsaker til hvordan man kan bør kaste plast for å unngå at det havner ute i naturen. Foto: Caroline Hammer

En annerledes og grønnere skoleuke. – Vi har lært mye spennende

Abonnement
GRØNNE FINGRE: Det store glasstaket i atriumslokalet gjør det perfekt å dyrke planter der. I tillegg er Nicholas en som har opparbeidet seg stor kompetanse på området og har blant annet en parsellhage på både Brobekk og Årvoll. I tillegg er han med i nærmiljøhagen på Veitvet. Foto: Rolf E. Wulff

Norgesmester i turn går nye veier – dyrker blomster i Startblokka på Linderud

Abonnement
VÅREN BANKER PÅ DØRA: Snart er det vårrengjøring i hager og borettslag, og bor man i Bydel Grorud eller Stovner kan man få hageavfallet hentet på døra. Her med Kari Bilden i REG som har fått en hjelpende hånd fra Christina Dokka Braar (f.v), Eline Hellesø Bilden og Luna Hellesø Bilden. Foto:

Hageeiere i Stovner og Grorud kan få hageavfallet hentet på døra

Abonnement
LAGER KURV AV TAU OG PINNER: Kurs i enkle konstruksjonsteknikker med tau og pinne var en av aktivitetspostene. Her med Karianne Taranger (t.v.). Foto: Tom Evensen

Økologisk stemning i gigantisk bydelsperle

Abonnement
GGODT HUMØR I HAGEN: Cecilie Skar (f.v.), Kjetil Flateby og Arild Hermstad (MDG) samlet seg i nærmiljøhagen ved Bjøråsen skole for en liten smakstest. Foto:

Rask reising av nærmiljøhage

Abonnement
DYRKING PÅ LINDERUD: Synnøve Eifring (t.v.) og Birgitte Bentsen Lerheim er to av de som har andel på Linderud andelsgård. De fryder seg over at det er planting på Linderud for første gang på flere tiår. Foto:
Hus, hjem og hage:

Her kan du dyrke i Groruddalen

Abonnement
PUST I BAKKEN: Lena Emilie Vestby, Solveig Schulze Aasheim og Jonathan Arp var ikke redde for å få jord og møkk under neglene. Eller i ansiktet. Foto:

2000 løkplanter i jorda på én time! Nå blir Furuset enda grønnere.

Abonnement
HAGEENTUSIAST: Liv-Mette Gran er en ordentlig hageentusiast - og bruker mye tid både i prydhagen og her i grønnsakshagen. Hun deler velvillig av erfaringen sin, og bringer en fyldig sjekkliste før vinteren setter inn. Foto:

Høsttips fra hagelaget: Slik blir hagen vinterfin

Abonnement
BLOMSTRENDE STYRE: Styret i Furuset hagelag består av Hannah Cools (f.v.), Sissel Michelse, Britt Ekrem Skoglund, Liv Mette Gran og Anne Berit Eilertsen. Foto:

På historisk skolehagegrunn

Abonnement
GRØNT GLIS: Emil Sørum er blant de ivrige frivillige som driver Dr. Dedichens drivhus, og da har man absolutt nok å holde fingrene i. Foto:
Våren starter inne...

Men snart skal plantene ut

Abonnement
- BARE TRIVELIG: Sånn kan det se ut når man står på utsiden og kikker inn. Rolf syns det bare er trivelig at folk stopper opp og kikker inn i hagen. Foto:

Oslos flotteste hage

Abonnement
URBANT LANDBRUK: Trosterud parsellhage er et godt eksempel på urbant landbruk, her med solsikker i front og blokka i bakgrunnen. Foto:

Grønne aktiviteter i dalen

SPIRENDE KURS: Susan Bendiksen (f. v.), Hedia Troudi, styreleder i Foreningen for Dr. Dedichens Grønne Torg, Linda Vasaasen, drivhusansvarlig Michal Polcik, Gulala Karim, Alina Astrakova og kursleder Emil Sørum Foto:

Såkurs i drivhuset

Abonnement
SITTER PÅ KUNNSKAPEN: Gartner Snorre Utengen vet alt om hva du bør gjøre og ikke bør gjøre nå som hagesesongen står for tur. Foto:
Gartnerens hagetips:

– Gjør det enkelt for deg selv

Abonnement
ENESTE INNE: Siv-Lise Bendixen Stærk (V) er eneste representant fra sitt parti i hele Groruddalen i bydelsutvalgene og skal sitte i Bjerke BU.
 Foto:

Klamret seg fast

Abonnement
HER VAR DET BIKUBER FØR: Kjell Hovind forteller om sin svigerfar, Gustav Berg, som hadde bikuber i hagen, hvor han nå dyrker planter, blomster og bær. Hovind innrømmer at han savner biens summing.
 Foto:

Summingen må ikke dø

Abonnement
SÅR SOLSIKKER: Clara Kong (f.v., 10) og Karla Fastbø (14) sådde hver sin solsikke med hjelp fra Furuset Hagelag, her ved Liv Gran (bak). Foto:

Blomstrende iver

Abonnement