– Nå gleder vi oss veldig til å sette skikkelig i gang, og da er det helt gull med slike arrangementer og et aktivt hagelag som kan gi oss noen tips og triks. Vi har også fått med oss litt frø og brosjyrer som er luksus, sier Rogne lattermildt.
Før bodde de i en leilighet på Tøyen, og hadde en parsellhage på Engebråten. Med et stykke reisevei fikk de ikke fulgt opp rotgrønnsakene sine så mye som de ønsket, og de ser fram til å dyrke på utsiden av døra. Mendoza er opptatt av lokale arrangementer, og pleier å dele videre det som skjer i Alna på facebook. Da han så Furuset hagelag og FUBIAK sitt foredrag og dyrkekurs tok det ikke lange tiden før de møtte opp.
– For at folk skal vite at det skjer ting i Alna, prøver jeg å følge alle gruppene og foreningene i bydelen. Så må vi jo delta litt selv også. Vi var på foredraget på onsdag og fikk mulighet i dag til å jobbe litt praktisk med det vi snakket om, forklarer han.
Paret fikk også tatt turen innom solsikke-såing som var for barn og barnefamilier.
– Selv om vi ikke hadde med oss barn denne dagen, fikk vi lov til å stikke hodet innom. Det har alt å si for trivsel og tilhørighet i bydelen at det skjer slike ting lokalt, og ikke bare i sentrum. Både for de små som vokser opp her, og for oss som skal fortsette å bo her som voksne. Vi trenger møtesteder for å bli kjent med hverandre, fortsetter Rogne.
De har fått med seg frø, brosjyrer, poteter og kunnskap hjem. Når avisa møter dem etter arrangementet står Gran og forteller Rogne om hvordan hun skal passe på potetene når hun kommer hjem.
– La de stå inne inntil en vegg fram til det begynner å spire, dekk dem gjerne til med avispapir. Etter det må de herdes før de settes ut i hagen din, forteller Gran.