SKAL EROBRE SCENEN: Kenneth Engebretsen har gledet seg lenge til å få stå på scenen under Granittrock, og på lørdag får han endelig sjansen- det kommer til å smelle når han entrer scenen. Foto:
SKAL EROBRE SCENEN: Kenneth Engebretsen har gledet seg lenge til å få stå på scenen under Granittrock, og på lørdag får han endelig sjansen- det kommer til å smelle når han entrer scenen. Foto:Bilde 1 av 3
Jonas Benyoub Foto:
Jonas Benyoub Foto:Bilde 2 av 3
SKAL EROBRE SCENEN: Kenneth Engebretsen har gledet seg lenge til å få stå på scenen under Granittrock, og på lørdag får han endelig sjansen- det kommer til å smelle når han entrer scenen. Foto:
SKAL EROBRE SCENEN: Kenneth Engebretsen har gledet seg lenge til å få stå på scenen under Granittrock, og på lørdag får han endelig sjansen- det kommer til å smelle når han entrer scenen. Foto:Bilde 3 av 3

Kenneth Engebretsens første Granittrock:

Lørdag: Skal fylle hjemmebanen

Lørdag går Kenneth Engebretsen på scenen på Granittrock for aller første gang, og det med et smell, ifølge ham selv. Jonas «Benyoub» Shablo skal også opptre og sier han gleder seg til å møte «hele» Groruddalen fra scenen.

– Det blir fett! Jeg har stussa over hvorfor jeg ikke har blitt booket før, fleiper Kenneth Engebretsen som er i godt humør som vanlig.

Han debuterte med albumet «Sønn av Kjell» i fjor og har høstet god kritikk av anmeldere og publikum – basert på salgstall og avspillinger på Spotify.

– Publikum kan forvente at Groruddalens ekte sønn skal levere et forrykende show med skikkelig Stovner-vibes, fortsetter Engebretsen, som er kjent for å hente inspirasjon til tematikken i sangene sine fra «gatene» i Groruddalen.

Han skryter av Granittrock og sier at Groruddalens mange innbyggere fortjener sin egen musikkfestival.

– Jeg fikk med meg at Arif og Unge Ferrari leverte sakene i fjor, og jeg gleder meg til å overta stafettpinnen etter dem.

Går ikke av scenen

På låta Skuddår har Engebretsen fått med seg både OnklP og Chiraq, men Engebretsen svarer kryptisk når vi spør om helgens låter.

– Jeg kommer til å komme og gå av scenen med et smell. Jeg er skikkelig gira og går ikke av scenen før jeg blir bedt om det, sier en lattermild Engebretsen.

Han er selvfølgelig kjent med resten av lørdagens line-up og fryder seg over Groruddalens musikkbidrag.

– Årets line-up er svært bra med blant annet Shablo som er «up´n coming» og flink til å representere hvor han er fra. Jaa9 & OnklP har jobbet hardt og fortjener statusen de har. Det blir kult å få dem på besøk.

Jonas Benyoub

Jonas Benyoub

Balsam for stemmen

Jonas «Benyoub» Shablo satt i studio da avisa ringte, men hadde selvfølgelig tid til en prat om helgens festligheter.

– Jeg drikker mye te for halsens skyld, og jeg passer på å ikke anstrenge stemmen for mye de siste dagene før konserten, sier Shablo om forberedelsene.

Rap-Norge har for alvor blitt introdusert til Ellingsrud-mannen med hits som «Youm Wara Youm» og hans ferske sommersingel «I mitt liv».

– Jeg gleder meg til å spille for Groruddalen og særlig kidsa. Det er et gratisarrangement og fri aldersgrense, da kommer det masse barn, og da må man gi hundre prosent, understreker Shablo.

Heller ikke Shablo sparer på kruttet når han avslører sceneshowet sitt.

– Det blir mye glede og smil, og et forrykende show med meg som hopper og spretter på scenen. Det blir god steming, avslutter Shablo.

Pål «OnklP» Tøien er sengeliggende med tannverk, men den andre halvdelen i «Dirty Oppland», Jaa9, lover å dra ham ut av sengen om nødvendig.