KVELDENS HØYDEPUNKT: Abid Raja (t.v) og Yousef Hadaoui møttes for en samtale om sine vidt forskjellige oppvekster. Det var for mange et høydepunkt. Foto:
KVELDENS HØYDEPUNKT: Abid Raja (t.v) og Yousef Hadaoui møttes for en samtale om sine vidt forskjellige oppvekster. Det var for mange et høydepunkt. Foto:Bilde 1 av 4
MARKA: Tove Braathen leste fra og fortalte om sin nyeste bok, «Marka», der mye av handlingen utspiller seg i marka som omringer Groruddalen. Foto:
MARKA: Tove Braathen leste fra og fortalte om sin nyeste bok, «Marka», der mye av handlingen utspiller seg i marka som omringer Groruddalen. Foto:Bilde 2 av 4
FYLT OPP: Det var mange groruddøler som hadde tatt turen til Deichman Nordtvet tirsdag for å fylle opp med kunnskap. Foto:
FYLT OPP: Det var mange groruddøler som hadde tatt turen til Deichman Nordtvet tirsdag for å fylle opp med kunnskap. Foto:Bilde 3 av 4
GOD SAMTALE: Nesteren Hasani (f.v.) i samtale med sosiolog Emmanuel Shokran (nr. tre f.v.) og Wesam Almadani på Deichman Nordtvet. Foto:
GOD SAMTALE: Nesteren Hasani (f.v.) i samtale med sosiolog Emmanuel Shokran (nr. tre f.v.) og Wesam Almadani på Deichman Nordtvet. Foto:Bilde 4 av 4

Publikumsrekord onsdag i biblioteket på Nordtvet – da blant andre tidligere kulturminister Abid Raja fortalte fra boka si

Onsdag ble det satt publikumsrekord på Nordtvet bibliotek da over 100 tilhørere, sulteforet på kultur, kom for å få med seg hele tre arrangementer under GroLitt, Groruddalen litteraturfestival. Det ble en usedvanlig vellykket kveld.

Advokat og politiker Abid Raja og komiker Yousef Hadaoui avsluttet den tre timer lange litteraturkvelden.

De har begge skrevet bøker om oppveksten og fedrene sine, men med forskjellig utgangspunkt. Samtalen ble ledet av journalist og kommentator Shazia Majid, som selv har utgitt boken «Ut av skyggene – Den lange veien mot likestilling for innvandrerkvinner». Det ble en svært interessant samtale om hvordan det var å vokse opp som barn av første generasjons innvandrere på 70- og 80-tallet.

En samtale med blanding av alvor og humor og hvor viktig det er for barna at noen ser dem i en hverdag full av konflikter mellom kulturer.

Grorudforfatteren Tove Braathen startet kvelden med å presentere sin nye roman, «Marka», hennes fjerde, for et fullsatt bibliotek. Denne gangen foregår handlingen i marka. Der møtes de tre hovedpersonene som har svært ulik bakgrunn og historier. Som hun selv sa, er hun ingen naturromantiker, men hun skildrer likevel marka så leseren føler og lukter stemningen og naturen. Slik kan leserne bli inspirert til rekreasjon og markaturer. Samtidig får de forståelse og empati både for tiåringen Leon, vestkantadvokaten Halldis og veteranen Raymond, som møter hverandre i marka.

MARKA: Tove Braathen leste fra og fortalte om sin nyeste bok, «Marka», der mye av handlingen utspiller seg i marka som omringer Groruddalen.

MARKA: Tove Braathen leste fra og fortalte om sin nyeste bok, «Marka», der mye av handlingen utspiller seg i marka som omringer Groruddalen.

Neste post på programmet var den palestinske, lesbiske forfatteren Wesam Almadani og den iranske psykologen og sosiologen Emmanuel Shokran, som hadde med seg tolk. Begge er en del av Friby-prosjektet. De formidlet vanskelighetene i hjemlandet og hvordan de hadde følt seg som forfulgte minoriteter.

Panelsamtalen ble ledet av Deichmans egen Nesteren Hasani.

De som ikke fikk anledning til å besøke Nordtvet, kan se samtalen mellom Abid Raja og Yousef Hadaoui på Groruddalen Litteraturfestivals Facebook-side.

FYLT OPP: Det var mange groruddøler som hadde tatt turen til Deichman Nordtvet tirsdag for å fylle opp med kunnskap.

FYLT OPP: Det var mange groruddøler som hadde tatt turen til Deichman Nordtvet tirsdag for å fylle opp med kunnskap.

Mer på programmet

Det er flere interessante og morsomme foredrag og aktiviteter fredag og lørdag. På fredag kan man blant få se Jan Bøhler på Deichman Bjerke, lære om asiatisk mat med Elisabeth Le på Demo Linderud og høre mer om hvordan det er å være funksjonshemmet i Norge på Deichman Bjerke.

På lørdag er det Mini-GroLitt. Da blir det endelig barnas tur til å stå i sentrum under litteraturfestivalen. Veronica Salinas leser høyt på Deichman Nordtvet klokka 12.00 og så på Deichman Bjerke klokka 14.00, og Reidar Kjelsen har høytlesning på Fubiak klokka 13.00 og på Deichman Stovner klokka 15.00.

GOD SAMTALE: Nesteren Hasani (f.v.) i samtale med sosiolog Emmanuel Shokran (nr. tre f.v.) og Wesam Almadani på Deichman Nordtvet.

GOD SAMTALE: Nesteren Hasani (f.v.) i samtale med sosiolog Emmanuel Shokran (nr. tre f.v.) og Wesam Almadani på Deichman Nordtvet.