Jentefotballcamp, arrangert av SF Grei.
Jentefotballcamp, arrangert av SF Grei.Bilde 1 av 18
STORE SUMMER TIL GRORUDDALEN: Generalsekretær i Oslo Idrettskrets, Magne Brekke, og styreleder Marcela Montserrat Fonseca Bustos er opptatt av at økonomiske barrierer ikke skal hindre barn og ungdom i å delta i idretten i Groruddalen.
STORE SUMMER TIL GRORUDDALEN: Generalsekretær i Oslo Idrettskrets, Magne Brekke, og styreleder Marcela Montserrat Fonseca Bustos er opptatt av at økonomiske barrierer ikke skal hindre barn og ungdom i å delta i idretten i Groruddalen.Bilde 2 av 18
Konsernsjef i investeringsselskapet Ferd, Morten Borge, deltok på 50-årsjubileet til Ellingsrud IL. Ferd bidrar også med støtte til idrettslagene i Groruddalen gjennom sin egen Groruddals-satsing.
Konsernsjef i investeringsselskapet Ferd, Morten Borge, deltok på 50-årsjubileet til Ellingsrud IL. Ferd bidrar også med støtte til idrettslagene i Groruddalen gjennom sin egen Groruddals-satsing.Bilde 3 av 18
Sommercamp på Romsås.
Sommercamp på Romsås.Bilde 4 av 18
Stovner bokseklubb.
Stovner bokseklubb.Bilde 5 av 18
Ishockey på Furuset.
Ishockey på Furuset.Bilde 6 av 18
Høybråten og Stovner ILs J16-lag i Norway Cup.
Høybråten og Stovner ILs J16-lag i Norway Cup.Bilde 7 av 18
Furuset Håndball.
Furuset Håndball.Bilde 8 av 18
Joshua Kings fotballskole ble arrangert på Rommensletta i sommer, med Stovner SK som vertskap. Zuccarellostiftelsen, med Mats Zuccarello i spissen som en av de viktigste ambassadørene, er også en betydelig støttespiller for idretten i Groruddalen.
Joshua Kings fotballskole ble arrangert på Rommensletta i sommer, med Stovner SK som vertskap. Zuccarellostiftelsen, med Mats Zuccarello i spissen som en av de viktigste ambassadørene, er også en betydelig støttespiller for idretten i Groruddalen.Bilde 9 av 18
Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb.
Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb.Bilde 10 av 18
Furuset IF og Stovner SK i Norway cup.
Furuset IF og Stovner SK i Norway cup.Bilde 11 av 18
Badminton på Haugerud.
Badminton på Haugerud.Bilde 12 av 18
Sveivas innebandycamp i Rommenhallen.
Sveivas innebandycamp i Rommenhallen.Bilde 13 av 18
Fotballskole på Romsås.
Fotballskole på Romsås.Bilde 14 av 18
Åpen hall, arrangert av Ammerud basket i Apalløkkahallen.
Åpen hall, arrangert av Ammerud basket i Apalløkkahallen.Bilde 15 av 18
Hasle-Løren ILs J14-lag vant årets Norway Cup.
Hasle-Løren ILs J14-lag vant årets Norway Cup.Bilde 16 av 18
Furuset fotball er ett av idrettslagene i Groruddalen som har mottatt støtte fra de over 30 millioner kronene Oslo Idrettskrets nå har delt ut. Halvparten havner i dalen. Siden dette er en ordning som vil bli videreført, ser styreleder Hege Ajer Petterson optimistisk på fremtiden.
Furuset fotball er ett av idrettslagene i Groruddalen som har mottatt støtte fra de over 30 millioner kronene Oslo Idrettskrets nå har delt ut. Halvparten havner i dalen. Siden dette er en ordning som vil bli videreført, ser styreleder Hege Ajer Petterson optimistisk på fremtiden.Bilde 17 av 18
FULL JUBEL: Med en halv million inn på kontoen til Furuset fotball har styrelederen god grunn til å juble.
FULL JUBEL: Med en halv million inn på kontoen til Furuset fotball har styrelederen god grunn til å juble.Bilde 18 av 18

Milliondryss over Groruddalen: Sjekk ut hvor mye din klubb fikk

Oslo Idrettskrets har fordelt over 30 millioner kroner for å styrke idrettstilbudet i byens mest sårbare bydeler, der barn og unge fra lavinntektsfamilier ellers ikke ville hatt mulighet til å delta i organiserte aktiviteter. Over halvparten av disse midlene har gått til idrettslag i Groruddalen, som har et ekstra stort behov for økonomisk støtte.

Oslo Idrettskrets har nylig fordelt 30.354.182 kroner til 54 idrettslag, med mål om å utjevne forskjellene blant barn og unge i Oslo. Støtten er en del av en statlig bevilgning fra Kulturdepartementet, med intensjonen om å sikre at alle barn får mulighet til å delta i idrett, uavhengig av familiens økonomiske situasjon.

Denne runden med støtte er den tredje i sitt slag, og effekten så langt har vært svært positiv, ifølge idrettskretsen. Av de over 30 millioner kronene har hele 16,6 millioner blitt tildelt idrettslag i Groruddalen, hvor mange familier har lavere inntekt.

– Denne målrettede statlige støtten er avgjørende for at flere av våre idrettslag får muligheten til å opprettholde og utvikle mer likeverdige tilbud til byens barn og unge, sier styreleder i Oslo Idrettskrets, Marcela Montserrat Fonseca Bustos. Hun understreker hvor viktig det er at midlene brukes i bydeler hvor behovet er størst.

STORE SUMMER TIL GRORUDDALEN: Generalsekretær i Oslo Idrettskrets, Magne Brekke, og styreleder Marcela Montserrat Fonseca Bustos er opptatt av at økonomiske barrierer ikke skal hindre barn og ungdom i å delta i idretten i Groruddalen.

Forventer fast ordning

Bustos påpeker også at dette er tredje gang idrettskretsen fordeler midler på denne måten, og at de gode erfaringene gir håp om en permanent løsning:

– Vi forventer at Kulturdepartementet gjør dette til en fast og forutsigbar ordning. For idrettslagene er det viktig at midlene kan brukes med trygghet, slik at tiltak som har ønsket effekt får videre støtte.

Den økonomiske støtten er spesielt kritisk for frivillige idrettslag som har store utfordringer med å inkludere barn fra familier med svært begrensede ressurser. Ifølge Bustos har inkluderingen av barn fra lavinntektsfamilier en kostnad som frivilligheten ikke kan dekke alene, og hun håper på en ytterligere økning i støtten i fremtiden.

– Vi håper at Kulturdepartementet i 2025 vil øke støtten, slik at vi kan gi midler til flere idrettslag og styrke innsatsen der behovet er størst, sier hun.

Konsernsjef i investeringsselskapet Ferd, Morten Borge, deltok på 50-årsjubileet til Ellingsrud IL. Ferd bidrar også med støtte til idrettslagene i Groruddalen gjennom sin egen Groruddals-satsing.

Groruddalen i sentrum for støtten

Generalsekretær i Oslo Idrettskrets, Magne Brekke, deler den samme entusiasmen over støtten, spesielt med tanke på hvor stor betydning den har for idrettslagene i Groruddalen:

– Vi er veldig glade for å få denne ekstra støtten fra Kulturdepartementet. Det er store og viktige midler som gir idrettslag i Groruddalen mulighet til å fortsette sitt gode arbeid, sier Brekke.

Brekke håper også at Kulturdepartementet ser hvor godt denne ordningen treffer, og at den blir gjort varig:

Det går hånd i hånd med regjeringens intensjoner om å gjøre idretten tilgjengelig for alle. Staten har tilrettelagt for ordninger før, men det er ikke nok.

Høybråten og Stovner ILs J16-lag i Norway Cup.

Idrettskretsen henviser til tiltak nr. 1 i regjeringens handlingsplan for deltakelse: 

Alle inkludert!: – Regjeringen vil prioritere brede og enkle tilskuddsordninger som bidrar til barn og unges deltakelse i kultur-, idretts- og friluftslivsaktiviteter i tildelingen av spillemidler i 2024. Det vil sette organisasjonene bedre i stand til å finne løsninger for å få med flere deltakere og flere frivillige og reduserer frafall.

Ifølge Brekke er hovedkriteriene for tildeling av midler basert på andelen barn fra lavinntektsfamilier i hver bydel, i tillegg til antall medlemmer i idrettslagene.

– Jeg tror vi har truffet godt. Vi ønsker å se at lagene bruker pengene der de mener det er viktigst, med mål om å inkludere flere barn og unge. Det finnes mange måter å nå målet for tildelingen på, men vi kommer til å be om dokumentasjon på hva pengene går til, forklarer Brekke.

Stovner bokseklubb.

– Vi er helt avhengige av støtten


Furuset fotball har mottatt et tilskudd på drøye 500.000 kroner fra idrettskretsen. Pengene kommer godt med i en klubb som nærmest er avhengig av støtte for å opprettholde de lave treningsavgiftene.

– Det er klart at en halv million kroner er et betydelig tilskudd som har stor vekt for vår driftssituasjon, og det er mye penger for oss, sier Hege Ajer Petterson, styreleder i Furuset fotball. 

Klubben har lenge jobbet for å holde treningsavgiftene lave, og for mange medlemmer er det helt gratis å delta. Dette gjør at Furuset fotball er sterkt avhengig av støtteordninger for å kunne tilby et godt idrettstilbud til barna.

– Vi har svært lave treningsavgifter, og flere av medlemmene betaler ingenting i det hele tatt. Dette gjør oss avhengige av støtteordninger som denne for å opprettholde driften, og forhåpentligvis også heve kvaliteten på det vi tilbyr medlemmene, sier Petterson.

Styreleder i Furuset fotball, Hege Ajer Petterson.

Fleksible midler

Midlene fra idrettskretsen kommer med få restriksjoner, noe Petterson ser som en stor fordel. Klubben kan bruke pengene der de trengs mest, inkludert i driften.

– Det er veldig vide rammer for hvordan pengene skal benyttes, og det setter vi veldig pris på. At pengene også kan gå inn i drift er viktig for oss, sier hun.

Selv om det ikke er noen garantier for at denne støtten vil fortsette å komme hvert år, håper Petterson at støtten vil fortsette i årene som kommer.

– Vi setter pris på signalene om at dette ikke bare er et engangsstunt, men at det er noe som potensielt vil fortsette i flere år videre. Det kan gjøre det lettere – særlig for oss som jobber helt frivillig, avslutter Petterson håpefullt.

FULL JUBEL: Med en halv million inn på kontoen til Furuset fotball har styrelederen god grunn til å juble.

– Bør finansieres over statsbudsjettet

Både Bustos og Brekke peker på at tilbakemeldingene fra idrettslagene har vært svært positive. Magne Brekke mener at noen idrettslag i Groruddalen risikerer å gå under på sikt, dersom de ikke blir involvert i støtteordninger som dette.

– Jeg tør påstå at flere idrettslag i Groruddalen hadde gått konkurs om de ikke hadde mottatt pengene, sier Brekke, og legger til at dette viser hvor viktig det er at støtten fortsetter også i fremtiden.

Oslo Idrettskrets håper at Kulturdepartementet ser verdien av ordningen, og at det vil bli en fast del av statsbudsjettet fremover. Dette vil sikre at barn og unge over hele byen får muligheten til å delta i idrett, uavhengig av sosioøkonomiske forskjeller.

Joshua Kings fotballskole ble arrangert på Rommensletta i sommer, med Stovner SK som vertskap. Zuccarellostiftelsen, med Mats Zuccarello i spissen som en av de viktigste ambassadørene, er også en betydelig støttespiller for idretten i Groruddalen.

Oslo Idrettskrets mener at økonomisk støtte som sikrer tilbud til barn og unge i hele byen primært bør finansieres over statsbudsjettet, avslutter Bustos.

Fordeling til idrettslagenei Groruddalen:

Bydel Klubb Tildelt (kr)
Bjerke Hasle-Løren Idrettslag 1.593.089
Bjerke Linderud IL 536.211
Bjerke Veitvet Sportsklubb 334.160
Bjerke Årvoll Idrettslag 844.467
Grorud Ammerud Basket 297.895
Grorud Ammerud Håndball 227.954
Grorud Grorud Idrettslag 533.620
Grorud Grorud Taekwondoklubb 339.341
Grorud Romsås Idrettslag 652.778
Grorud Sportsforeningen Grei 1.261.520
Grorud Sportsklubben Speed 331.570
Stovner Høybråten Basketballklubb 352.293
Stovner Høybråten og Stovner IL 1.574.957
Stovner Oslo Nord Taekwondo klubb 303.076
Stovner Stovner Bokseklubb 916.998
Stovner Stovner Sportsklubb 1.549.053
Stovner Sveiva Innebandy 259.039
Alna Ellingsrud Idrettslag 865.190
Alna Furuset Allidrett IF 124.339
Alna Furuset Fotball Idrettsforening 497.355
Alna Furuset Håndball IF 199.460
Alna Furuset Ishockey IF 404.101
Alna Furuset Tennis IF 240.906
Alna Haugerud Idrettsforening 1.334.050
Alna Lindeberg Sportsklubb – Fotball 334.160
Alna Lindeberg Sportsklubb – Ski 160.604
Alna Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb 352.293
Alna Oslo Øst Taekwon-Do klubb 173.556

16.594.035 kroner ble tildelt Groruddalen totalt.

Kommentarer