POPULÆR SKIKKELSE: Jonas «Shablo» Benyoub (venstre) er godt kjent på Ellingsrud, og nå er han i ferd med å putte navnet sitt på Norgeskartet også. Foto:
POPULÆR SKIKKELSE: Jonas «Shablo» Benyoub (venstre) er godt kjent på Ellingsrud, og nå er han i ferd med å putte navnet sitt på Norgeskartet også. Foto:Bilde 1 av 1

Spyttekongen fra Ellingsrud ute med ny singel

Jonas «Shablo» Benyoub har ingen planer om å ligge på latsiden i sommer. Nylig droppet han singelen «I mitt liv» og den ferske låten har ikke gått ubemerket hen. Rapperen lover flere utgivelser i tiden som kommer.

– Det føles veldig bra, det er deilig å slippe en sommerlåt, og å få ut musikk oftere enn før, sier Shablo til Akers Avis Groruddalen da avisa møtte han på den lokale kebabsjappa hjemme på Ellingsrud.

23-åringen nyter stor respekt i nærmiljøet. Flere ganger kommer det kamerater bort for å hilse på mannen som er signert hos Universal Music. Et kamerateam jobber med en «aftermovie» og følger han hele tiden. Det kan minne om Nattpatruljen på Max.

– Man kan tolke budskapet i låten som man vil. Det trenger ikke å handle om en jente eller eksen din. Det er en låt som skal ta deg med tilbake til en tid du likte, målet er å vekke følelser, forklarer Shablo.

Bit av kaka

Låten fikk omtrent 10.000 avspillinger på Spotify første dagen, men det bryr ikke Shablo seg om.

– Jeg er i en fase hvor det viktigste er å få ut musikk. Millioner med avspillinger er noe jeg sikter meg inn på, men responsen fra for eksempel venner, familie og kolleger betyr mer, understreker han.

Både Don Martin, Karpe Diem og Madcon har tatt seg tid til å gratulere rapperen med den ferske låta. Kontrasten fra å være en ung og ukjent rapper til å lage soundtracks til blant annet Skam er stor. Selv beskriver Shablo det som en pågående reise.

– Dette er bare en mellomlanding, jeg er motivert for fortsettelsen, men jeg nyter resultatene underveis.

«Talentdalen»

Det tok Shablo og crewet hans to dager i studio fra de startet til sangen var ferdig. Suksess kommer ikke over natta, men Shablo er helt klart på sporet av noe. Videre i sommer skal han blant annet opptre på Skullerudfestivalen, Havna 0150 og kanskje Slottsfjell med «Fy faen»-mannen, Hkeem.

– Groruddalen er fullt med flinke mennesker. Enten det er musikere, rappere eller elektrikere. I august kommer jeg med en spilleliste med flere låter.

Fredag, samme dag som Shablo slapp den låten, spilte også Marokko sin første VM-kamp på over 20 år. Norsk-marokanske Shablo har med andre ord mange gode grunner til å smile om dagen.

– Ballen er rund og Iran vant, men vi får se hvordan det går mot Spania og Portugal, smiler Shablo.