FEST PÅ ROMSÅS: Torsdag ettermiddag gjorde Romsås IL stas på Adnan Naeem som nylig stakk av med prisen Årets ildsjel. Det ble feiret med kaker, taler og etterlengtede midler til prosjektet med utbygging av et klubbhus på Romsås.
FEST PÅ ROMSÅS: Torsdag ettermiddag gjorde Romsås IL stas på Adnan Naeem som nylig stakk av med prisen Årets ildsjel. Det ble feiret med kaker, taler og etterlengtede midler til prosjektet med utbygging av et klubbhus på Romsås. Bilde 1 av 10
IMG_1928
Bilde 2 av 10
Salem Teame.
Salem Teame.Bilde 3 av 10
PRIS ETTER PRIS: Adnan Naeem er ikke ferdig-vunnet. Tirsdag venter nok en pris på Romsås-mannen. Dette er fra feiringen på Romsås tidligere i vinter.
PRIS ETTER PRIS: Adnan Naeem er ikke ferdig-vunnet. Tirsdag venter nok en pris på Romsås-mannen. Dette er fra feiringen på Romsås tidligere i vinter. Bilde 4 av 10
IMG_1875
Bilde 5 av 10
IMG_1942
Bilde 6 av 10
Adnan med familien. Her med sønnen Nourdin Bougato Naeem (f.v, 17), kona Samira B. Naeem og sønnen Liham Bougato Naeem (2).
Adnan med familien. Her med sønnen Nourdin Bougato Naeem (f.v, 17), kona Samira B. Naeem og sønnen Liham Bougato Naeem (2).Bilde 7 av 10
– NÅ KAN ARBEIDET BEGYNNE: Generalsekretær Magne Brekke i Oslo Idrettskrets hadde med seg 300.000 kroner øremerket nytt klubbhus på Romsås.
– NÅ KAN ARBEIDET BEGYNNE: Generalsekretær Magne Brekke i Oslo Idrettskrets hadde med seg 300.000 kroner øremerket nytt klubbhus på Romsås. Bilde 8 av 10
IMG_1961
Bilde 9 av 10
SPILLER PÅ ROMSÅS: I tillegg til å være politiker for Rødt, spiller Siavash Mobasheri fotball på Romsås. Han kom i følge med partifelle Mari Rise Knutsen. Her med Siavash Mobasheri og styreleder i Romsås IL Sissel Smeby.
SPILLER PÅ ROMSÅS: I tillegg til å være politiker for Rødt, spiller Siavash Mobasheri fotball på Romsås. Han kom i følge med partifelle Mari Rise Knutsen. Her med Siavash Mobasheri og styreleder i Romsås IL Sissel Smeby. Bilde 10 av 10

Kakefest og pengedryss: Romsås IL og Adnan fikk 400.000 kroner

Torsdag hadde idrettslaget sin feiring av Adnan Naeem, og da ble både kake og de største gavene servert.

Styret, Adnans spillere på jentelaget, Oslo Idrettskrets og flere, sto på gjestelisten da Romsås IL torsdag feiret Adnans pris i Humleby grendehus.

Kvelden startet med taler og svært fine gaver. Norsk Tipping overrakte Romsås IL 100.000 kroner i gave for Adnans pris som årets ildsjel. Oslo Idrettskrets hadde med seg 300.000 kroner øremerket nytt klubbhus. Pengene fra Norsk Tipping velger Romsås IL selv hva skal gå til, i motsetning til pengene fra idrettskretsen, men styreleder og Adnan sier til avisa at hele potten skal brukes på klubbhus.

– Kunne jeg gitt mer enn seks ville jeg sagt terningkast 10. Det er rørende, og det er ikke ofte jeg blir rørt når jeg snakker foran en forsamling, men i kveld ble jeg det. Dette er helmaks, sier Adnan.

MED FAMILIEN: Her med sønnen Nourdin Bougato Naeem (f.v, 17), kona Samira B. Naeem og sønnen Liham Bougato Naeem (2).

Styreleder Sissel Smeby sier at pengeoverrekkelsen viser at Romsås er kommet på kartet.

– Det viser respekt for det vi holder på med og det vi har jobbet for i flere år: et klubbhus på Romsås.

Spillere fra J17-laget var også med på festen. Salem Teame (16) er full av lovord om treneren sin Adnan.

– Adnan er en veldig glad trener. Han er morsom og drar vitser her og der, samtidig som han klarer å påta seg ansvaret med faktisk å løfte laget og gjøre oss til bedre spillere.

Salem Teame.

Hun sier at på Adnans lag er det menneskene som kommer først, og deretter fotballen.

– Han bryr seg veldig mye om spillerne sine. Han mener at spillerne kommer før selve fotballen, så det er viktig at vi alle er trygge rundt hverandre. Det gjør Adnan til en god trener også. Han har jo lagt inn flere år og mye tid og arbeid for å satse på jenter, og det har jo da gitt jentefotballen i Groruddalen et skikkelig løft. Vi har spillere fra rundt omkring i hele Oslo, blant annet Grünerløkka, som kommer opp hit for å spille med oss.

Første klubb

Generalsekretær i Oslo Idrettskrets, Magne Brekke, kunne røpe nyheten om et nytt utviklingsprosjekt med navnet «Fra klubbhus til aktivitetshus». 

Utviklingsprosjektet er et samarbeid mellom idrettskretsene på Østlandet, og er finansiert med midler fra Sparebankstiftelsen DNB. Hensikten med prosjektet er å kartlegge hvordan idrettslag kan utvikle gode møteplasser for sitt nærmiljø – akkurat som Adnan påpeker og etterlyser. Og da er det midt i blinken at Oslo Idrettskrets har valgt Romsås IL som første klubb i Oslo i prosjektet til å motta 300.000 kroner. Disse midlene skal blant annet brukes til medvirkningsprosesser og danne grunnlag for et skisseprosjekt som til slutt kan føre til realisering av et aktivitetshus. At valget falt falt på Romsås IL er ikke et resultat av Adnans ildsjel-pris, men på grunn av det skrikende behovet på «fjellet» i Bydel Grorud.

– NÅ KAN ARBEIDET BEGYNNE: Generalsekretær Magne Brekke i Oslo Idrettskrets hadde med seg 300.000 kroner øremerket nytt klubbhus på Romsås.

Vil at Romsås bestemmer

Idrettskretsen landet på Romsås IL i et styremøte onsdag kveld. Samtlige styremedlemmer var enige i at Romsås IL er en verdig mottaker.

– Romsås IL hadde fått pengene uansett hvordan det hadde gått med Adnan i helgen. Vi er kjent med behovet deres, og vi har vært i dialog med både idrettslaget og kommunen om det.

Som nevnt er tanken at folk på Romsås selv skal utarbeide en skisse der ønsker og behov vektlegges. Ikke eksterne aktører uten like god kjennskap som idrettslaget.

– Det ønsker vi medvirkningsprosess på. Hva er behovet? Hva slags aktiviteter skal være her? Det skal Romsås IL og området Romsås bestemme, sier Brekke.

– Nå kan arbeidet begynne

Adnan har både i forkant og etterkant av Idrettsgallaen understreket behovet for et klubbhus, til og med i artikkelen i dagens avis om at SF Grei låner bort hallen sin. Det intervjuet ble gjort før festen og pengeoverrekkelsen torsdag.

– Jeg gliste da jeg leste overskriften, men ja, nå kan arbeidet begynne, tilføyer Brekke.

Brekke understreker at det er flere idrettslag som har utfordringer og de samme behovene som Romsås IL. I områder med sosioøkonomiske utfordringer vil klubbhus og aktivitetshus få en enda viktigere rolle i tiden fremover.

– Det skal skape trygge rammer og være en sosial møteplass, noe mer enn det som skjer på banen på treninger.