KLARE FOR UTSLAGSRUNDENE: Årvoll-juniorene er klare for nok et år med A-sluttspill på Norway Cup. Hvor langt kommer de i år mon tro? Foto:
KLARE FOR UTSLAGSRUNDENE: Årvoll-juniorene er klare for nok et år med A-sluttspill på Norway Cup. Hvor langt kommer de i år mon tro? Foto:Bilde 1 av 2
KLINTE TIL: Kushtrim Kycyku strekker hendene i været og feirer med resten av Årvoll-gutta etter den matchvinnende volleyscoringen. Foto:
KLINTE TIL: Kushtrim Kycyku strekker hendene i været og feirer med resten av Årvoll-gutta etter den matchvinnende volleyscoringen. Foto:Bilde 2 av 2

Ubeseiret gjennom gruppespillet:

Klare for A-sluttspill

Årvoll-juniorene slapp ikke inn ett eneste mål i gruppespillet.

Årvoll åpnet Norway Cup 2018 med å slå Melhus 2-0. I den påfølgende kampen mot Os ble det 1-0, før Lillestrøm ventet til en ren puljefinale mellom de to ubeseirede lagene. Før Lillestrøm-kampen fikk Årvolls trener, Mathias Rishaug Bakken, spørsmål om de foregående kampene hadde vært overbevisende. Da svaret han nei.

Også mot Lillestrøm lugget det litt i starten. Gultrøyene yppet seg, men Årvoll-guttene hadde stort sett god kontroll på det Lillestrøm hadde å komme med.

Ingen av lagene tok skikkelig grep om kampen i første omgang, selv om det var Lillestrøm som ville mest. I pausen tok derimot Årvoll grep, og i andre omgang handlet det kun om Årvoll.

Keeper Ola Tveter Tønnesson ryddet enkelt unna de få gangene Lillestrøm yppet seg, og han bidro også offensivt med gode utkast. Det var imidlertid Kushtrim Kycyku som ble den store helten med en sen, men nydelig, volleyscoring fra kloss hold. Lillestrøm-keeperen var sjanseløs.

En kamp av gangen

– Å hjelpe laget med å vinne gruppespillet og score en fin volleyscoring, det er deilig det, poengterer målscorer Kycyku (19) etter kampen.

Sammen med kaptein Mikkel Fjellhammar Martinsen (19) var han i ekstase da billetten til 1/16-delsfinalen i A-sluttspillet var sikret.

– Norway Cup har så langt vært bra. Vi har spilt kamper og fått til vårt spill, og gutta har krigd for hverandre. Men vi tar en kamp av gangen, sier en kryptisk kaptein.

Fjellhammar Martinsen meldte overgang til Årvoll i 2013 og har deltatt på Norway Cup siden da. Alle årene på Ekebergsletta, og Norway Cup generelt, har gjort laget mer sammensveiset, mener lysluggen.

– Vi var på forhånd klare for A-sluttspillet, men ble enige om at vi også skulle vinne Lillestrøm-kampen, smiler Fjellhammar Martinsen.

Uthvilte

Torsdag er det 1/16-delsfinale. Mostanderen blir toeren fra en annen pulje. Mostanderlaget i 1/16-delsfinalen må også ut i 1/32-delsfinale. Det trenger ikke Årvoll som er puljevinner.

– Vi tar med oss de gode elementene fra denne kampen og inn til neste. Men vi må ikke blir for kjepphøye eller bruse over med selvtillit. Vi tar en kamp av gangen, gjentar Kycyku, som ikke er helt overbevist etter Lillestrøm-kampen:

– Vi kunne spilt bedre mot Lillestrøm, men når vi brenner for noe får vi det som regel til. Det har vært ekstra krevende i år med det varme været.

Fokusert på det defensive

Mathias Rishaug Bakken sier de har hatt særlig fokus på det defensive. Det har høstet frukter.

– Det føles veldig godt, og det er kult at gutta gir gass gjennom hele kampen, selv om vi på forhånd var klare for A-sluttspill, sier Rishaug Bakken.

Enkelte vil si at det var taktisk dumt av Belgia å bli puljevinnere i VM. De fikk mye hardere motstander i utslagsrundene sammenlignet med for eksempel England, som ble puljetoer i samme gruppe. Men for Årvoll hadde det alt og si. Å unngå å måtte spille 1/32-delsfinale var akkurat det de ønsket.

– Det er deilig at vi skal møte et lag med en ekstra kamp i beina. Vi hadde ambisjoner om å nå A-sluttspillet og det har vi klart. Vi ønsker selvfølgelig å vinne så mange kamper som mulig i A-sluttspillet også.