Gjenbruk

Alle vi voksne har et ansvar overfor våre barn. Vi må lære dem gjenbruk. 

HARALDRUD: IKEA og Oslo kommune samarbeider om å forhindre at fine møbler ender som avfall. I containeren kan man levere fra seg møbler som holder en fin standard, og møblene blir solgt i butikkhyllene til varehuset i IKEAs gjenbruksbutikk. Foto: Sindre Veum Apneseth

Folk kaster brukbare møbler på dynga. Nå skal de heller få nye liv i andre stuer…

STOR FORRETNING: M&E har store vinduer ut mot Økernveien som gjør det store lokalet lyst og oversiktlig. Arbeidsleder Ellen Ravnemyr har like mye å friste med som da forretningen lå i Gladengveien. Foto: Rolf E. Wulff
M&E gjenbruk:

Satser videre i Økernveien

Abonnement
NYTT OG BRUKT: Fabrikksjef Anne Dubrau (t.v.) og community manager og forretningsutvikler Guri Hummelsund ved Vollebekk fabrikker kommer med en synlig oppfordring i den ene kroken i butikklokalet/kafeen. Akkurat her kan du finne nye klær produsert av brukte tekstiler, samt reparasjonskrok for å få fikset opp dine egne gamle klær. Foto:
Green Friday på Vollebekk fabrikker:

Nyåpnet redesignbutikk og kafeteria

Abonnement
SKAPERGLEDE: Theodor (7, t.v.) og Eva (7) har lagd bokser. Theodor sitt blir et spøkelseshus der ingen kan se inn, og Eva har laget en boks hvor hun kan ha litt forskjellige ting. Foto:

Små miljøagenter inntok Deichman Nordtvet

Abonnement
OMFATTENDE: Avisa er blitt kontaktet av flere lesere som forteller om søppel og avfall ved Fretex-containere og Renovasjonsetatens returpunkter for glass- og metallemballasje. Hvor ansvaret ligger avhenger av grunneier. Plassering av returpunkter og overvåkning er også en komplisert sak. Foto:

– Når søpla flyter, hvem har ansvaret?

Abonnement
GJENBRUK:Hilde-Márjá Johnsen og datteren Nathalie gir tommelen opp for gjenbruk og loppemarked. Foto:

Bruktmarked på Veitvet

Abonnement
MYE FOLK: Loppemarkedet til Årvoll skoles musikkorps trakk til seg mye folk på lørdagen. Det tror loppesjef Erik Bjørgum er mye på grunn av fint vær, god timing og den faste auksjonen. Foto:
Loppemarked på Årvoll skole:

– Auksjonen er høydepunktet

Abonnement
BYTTER GARDEROBE: Emma Hidas, Hans Erik Møller, Ane Haughom og Perolina Klanderud er her i gang med å fylle gjenbruksbutikken på Romsås senter med klær de har fått inn. Foto:

Brukte klær får
nye eiere på Romsås

Abonnement