Osloskolen

Ismail Ali Hussein (V) og Bjørgulv Vinje Borgundvaag (H). (Foto: Sturlason/Oslo kommune).

Storsatsing på skoler i revidert budsjett. – Økende andel elever presterer på de laveste mestringsnivåene i lesing og regning

Abonnement
MISFORNØYDE: Nesten alle skoler i Oslo har kuttet eller planlegger å kutte skolematordningen. Det misliker Kari Elisabeth Kaski (SV, f.v.), Arelí Moe Urtubia (SV) og Sunniva Holmås Eidsvoll (SV) sterkt.

Bekymret etter kutt. – Skolemat er ikke luksus

Abonnement
NYE LØSNINGER: Systemet Vollebekk skal teste ut vil gi lærer og foreldre muligheten til å begrense elevenes tilgang til andre applikasjoner underveis i timen. Målet er å forhindre at elevene bruker iPaden som en distraksjon. Foto: Caroline Hammer
Vollebekk skole tester ny iPad-løsning:

I timen blir det KUN matte-apper

Abonnement
Inga Marte Thorkildsen, byråd for oppvekst og kunnskap (SV). Foto:
Groruddalsdebatt:

Høyre burde skryte av Oslo i skolepolitikken

ANBEFALES STERKT: Kawsica Rashasingham (18) er strålende fornøyd med at hun gikk utradisjonelt på BYSK ved Kuben videregående. Foto: Caroline Hammer
Kawsica Rashasingham (18) valgte yrkesfag:

– Anbefaler det på det sterkeste til alle

Abonnement
Afshan Rafiq (FOTO: Sturlason/Oslo kommune). Foto:
Groruddalsdebatt:

Språk er nøkkelen

Abonnement
Skolebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV). Foto:
Debatt:

Nærskole for alle

BEFARING: Statsminister Erna Solberg og Høyres ordførerkandidat i Oslo, Saida Begum, fikk se nærmere på skolehverdagen på Sinsen, som sammen med Stovner skole, er blant de beste i landet. Både Solberg og Begum mener elevens skolehverdag blir svekket av byrådets politikk. Her med lærer i 2D, Rebecca Thomassen. Foto:
Høyre viser til Stovner skole:

– Alle skoler skulle vært like heldige som Stovner

Abonnement
HØYRES VERKTØYKASSE: Eirik Lae Solberg, Yassine Arakia og Saida Begum fra Høyre mener skolene selv må kunne velge hvilke tiltak som fungerer. Foto:
Bekymret for økende skolevold:

– Elevene må føle trygghet… Nå!

Abonnement
IKKE BEGEISTRET: Maren Rismyhr (R), Bell Batta Torheim (MDG) og Tale Pleym (SV) er ikke begeistret for forslaget i skolebehovsplanen om å gi tre skoler på Romsås én rektor. De mener det blir å svekke utdanningstilbudet - i stedet for å gi området mer ressurser. Foto:
Raser mot forslag om én rektor på tre skoler på Romsås:

– Romsås-elevene fortjener bedre

Abonnement
FORNØYDE: Skolebyråd Tone Tellevik Dahl og rektor på Ellingsrudåsen skole Hilde Røssum er storfornøyde med at det nå ansettes flere lærere på skolene i Groruddalen. Foto:

17 nye lærere i Groruddalen

Abonnement

GARANTERER PLASS: Knut Asper for Murmesterens forening Oslo, leder i Utdanningsetaten, Bente Fredheim og Arvid Søgaard i Opplæringskontoret for tømrerfaget signerte læreplassgarantien på Kuben yrkesarena.
 Foto:

Signerte avtale om garantert læreplass

Abonnement