Yrkesfag

INSPIRASJON: Anas Jarrari vil at flere ungdommer skal oppleve den mestringsfølelsen som kommer av å få læreplass, og bruker ofte tid på å hjelpe dem på veien. Foto:
Anas Jarrari nominert til pris:

Ønsker å inspirere ungdom, og er opptatt av at unge skal få læreplass

BLANT DE FØRSTE: Yesin Azagouagh fra Haugerud var den fjerde i Norge som fikk fagbrev innen ventilasjonsteknikk, og den første som gikk ut med høyeste bemerkelse. (Foto: GK Gruppen AS). Foto: GK Gruppen AS

Yesin fra Haugerud tok splitter nytt fagbrev

Kjell Ove Hauge er rektor på Kuben videregående skole. Foto:
Groruddalsdebatt:

Lærlingene må ivaretas

ANBEFALES STERKT: Kawsica Rashasingham (18) er strålende fornøyd med at hun gikk utradisjonelt på BYSK ved Kuben videregående. Foto: Caroline Hammer
Kawsica Rashasingham (18) valgte yrkesfag:

– Anbefaler det på det sterkeste til alle

Abonnement
FREMTIDSSATSING: Både av hensyn til rekruttering og kvalitet ønsker Yassine Arakia (H) at Oslo kommune i større grad sørger for læreplasser til yrkesfagelever. Foto:

Må gjøre mer for å sikre lærlingplasser

Abonnement
Kjell Ove Hauge, 
Rektor Kuben vgs. Foto:
Rektoren på Kuben:

– Velg yrkesfag!

PÅ KARRIEREDAG: Byråd for oppvekst og kunnskap, Inga Marte Thorkildsen (SV), slo av en prat med studentene på Fagskolen i forbindelse med karrieredagen. Foto:

Tallene for utdanning innen yrkesfag går opp

Abonnement
INSPIRERT: Jan Tore Sanner, her omkranset av en hel haug lærlinger, politikere og ansatte hos Ing. Hans Becker, håper de ekstra midlene i statsbudsjettet gjør at enda flere får seg lærlingeplass. Da er Rødtvet-firmaet til god inspirasjon. Foto:
Statsbudsjettet 2020:

Tar lærling-lærdom av Rødtvet-firma

TRENDY VALG: Fartun Said (16) på Hellerud videregående skole er blant dem som har valgt yrkesfag. Bildet er tatt da bygg- og anleggselevene hadde fordypning med fokus på murerfaget. Foto:

Stadig flere søker yrkesfag

Abonnement
NYSGJERRIG PÅ NY LINJE: Guri Melby (V) stakk hodet innom skolens robotikklinje, som startet opp i høst. Foto:

– Entreprenørskap hører til skolebenken

Abonnement
GLADNYHETER: Det var en strålende opplagt utdanningsminister som besøkte Kuben for å legge fram det nye yrkesfagsløftet. I bakgrunnen ser vi rektor Kjell Ove Hauge. Foto:
Yrkesfagene reformeres:

Resten av landet skal gjøre som Kuben

Abonnement
BEKYMRET: Yassine Arakia (H) håper byrådet snur, slik at forslaget om å fase ut det kommunale tilskuddet ikke gjennomføres. Foto:
Kommunen kutter i lærlingtilskudd

– Feil prioritering

Abonnement
GIRLPOWER: Petra, Kaja, Karina og Thushana fikk møte skolebyråd Tone Tellevik Dahl da de prøvde seg på billakkering på Kuben. Jentene fra Tonsenhagen meldte seg på sommerskolen og yrkesfag for å prøve noe nytt. Foto:
«Girlpower» på Kuben:

En smakebit av yrkesfag

Abonnement
KREVER TILTAK NÅ: Yassine Arakia (H) og Saida Begum (H) er redd for årets yrkesfagselever som står uten praksisplass. Foto:

For få praksisplasser

Abonnement
SETTER AV PENGER: Skolebyråd Tone Tellevik Dahl (Ap) setter av penger til en utstyrspott til yrkesfag. Stovner vgs. er en av skolene det skal satses mest på. Her er skolebyråden sammen med TIP-lærer Kjell Våler. Foto:
Fikser penger til yrkesfag

Tre millioner
– til verktøy

Abonnement
TOPP PÅ AUTOMASJON: Vetle Solicki (20), Jens Petter Lunde (21) og Rene Ullrich (23) går automasjon VG2 på Kuben yrkesarena. De angrer ikke et sekund på at de valgte yrkesfag - og Rene har til og med fullført tre år med studiespesialisering først. Hadde han fått riktig veiledning, kunne det spart ham for mye tid. Foto:
«Alle» er enige:

Yrkesfag skal fram

Elevene: Et hav av muligheter med yrkesfag
Høyre og Ap: Søkertallene må opp og informasjonen må ut tidligere

Abonnement