INSPIRASJON: Anas Jarrari vil at flere ungdommer skal oppleve den mestringsfølelsen som kommer av å få læreplass, og bruker ofte tid på å hjelpe dem på veien. Foto:
INSPIRASJON: Anas Jarrari vil at flere ungdommer skal oppleve den mestringsfølelsen som kommer av å få læreplass, og bruker ofte tid på å hjelpe dem på veien. Foto:Bilde 1 av 1

Anas Jarrari nominert til pris:

Ønsker å inspirere ungdom, og er opptatt av at unge skal få læreplass

Hva kjennetegner Norges hyggeligste håndverker? For Anas Jarrari, som er nominert til prisen, handler det om langt mer enn kun det du gjør med verktøy i hånda.

Anas Jarrari er elektriker på heltid, og student på Fagskolen i Oslo på deltid. Når han ikke er opptatt med det, så bruker han mye tid på å støtte fremtidens elektrikere.

– Jeg er veldig opptatt av at unge skal få læreplass. Om du ikke har fått deg læreplass innen mai, så går du konstant rundt med tanken om «hva gjør jeg videre?» Noen ender kanskje opp med å bytte linje og begynne på nytt, noen tar påbygg, men en del vil ende opp med å ikke gjøre noe det neste året. Da blir man veldig fort demotivert og ender opp med å ikke komme seg tilbake, sier Anas.

Anas kommer inn på det punktet. Enten det er å ringe rundt til elektrikerfirma han kjenner, hjelpe til med å skrive søknader eller bare komme med gode råd.

– En av mine rollemodeller, som er min onkel, har vært med på å inspirere meg og gi meg et helt annet perspektiv på hva den yrkesfaglige linjen kan by på. Yrkesfaglig linjen er ikke kun for dem som har en svak akademisk bakgrunn, men heller de som kan stille enda sterkere på arbeidsmarkedet grunnet praksiserfaringen man får bygd seg tidlig i sitt livsløp, samt alle muligheter som åpner seg i forbindelse med videreutdanning.

– I dag er jeg sertifisert elektriker og har gått videre til å studere både BIM (bygningsingeniørmodellering) og teknisk fagskole som tilsvarer en fagskole ingeniør. Det er veldig mange muligheter der ute for en håndverker og det er ingen grense på hvor langt man kan nå hvis man ønsker dette, sier Anas.

NORGES HYGGELIGSTE ELEKTRIKER: Anas Jarrari ligger foreløpig godt an i nominasjonskampen til å bli Norges hyggeligste håndverker.
 Foto: Privat

NORGES HYGGELIGSTE ELEKTRIKER: Anas Jarrari ligger foreløpig godt an i nominasjonskampen til å bli Norges hyggeligste håndverker.
Foto: Privat

Handler om mer

Å hjelpe andre er nøkkelen. Før fagbrevet som elektriker var i boks, jobbet Anas med barn og ungdom på Furuset. Det gjør han fortsatt, selv med fulltidsjobb som elektriker.

– Det er er viktig for meg å fortsette å inspirere. For meg er det viktig å være hjelpsom og bidra med det gode man har fra sin egen erfaring. Det kan i noen tilfeller utgjøre en stor forskjell for ungdom som står ovenfor store valg eller utfordringer i deres liv, sier Anas.

Nettopp det er grunnen til at han bruker tid på å hjelpe unge med læreplass. Og han vet hvor betydningsfullt det er.

— Det at jeg fikk en læreplass var en gave. Å få den bekreftelsen på at man er bra nok, tenner et håp hos en. Det er så utrolig viktig.

Samtidig er Anas opptatt av å være et godt tilskudd på jobb, enten det er med kunder eller kollegaer. Den innsatsen har blitt lagt merke til.

– Jeg ble nominert til Norges hyggeligste håndverker av prosjektlederen min. Det er en stor ære, sier han.

Norges hyggeligste håndverker

• Ble startet i 2017 for å rette oppmerksomheten mot håndverkere som bidrar positivt på jobb og i sitt miljø.

• De nominerte kan tilhøre følgende kategorier:
Maler
Elektriker
Rørlegger
Snekker
Tømrer
Mur & Betong
Lærling
Andre bransjer

• Man kan nominere og stemme på kandidater hver dag.

• 7. august velges tre finalister fra hver kategori og stemmene nullstilles.

• 23. september kåres kategorivinnere og hederspris som «Årets hyggeligste».

• Om du ønsker å stemme på Anas, kan du gjøre det på www.hyggeligste.no

Stor konkurranse

Norges hyggeligste håndverker er en nasjonal konkurranse der håndverkere som utgjør en positiv forskjell, nomineres og stemmes fram av resten av landet.

– Det var en pris jeg hadde hørt om før, men jeg hadde aldri tenkt at jeg skulle bli nominert eller gjøre det godt, sier Anas.

Så ble han likevel det. Siden den første nominasjonen fra prosjektlederen, har det kommet inn flere nye nominasjoner.

– 7. august velger en jury ut tre finalister fra de ulike yrkene. Derfor er det viktig å få flere stemmer, sånn at juryen blir klar over at du stiller, forklarer Anas.

Vinneren av «Norges hyggeligste håndverker» kåres 23. september.

Anas Jarrari

• Oppvokst på Furuset i Bydel Alna.

• Tidligere leder av ungdomsrådet i Bydel Alna.

• Har jobbet som prosjektmedarbeider på Fubiak (Furuset bibliotek og aktivitetshus).

• Er i dag elektriker i ONECO og studerer elkraft på Fagskolen Oslo. Begynner til høsten på BIM (BygningsInformasjonsModellering).

• Aktuelt: Nominert i konkurransen «Norges hyggeligste håndverker».