Eldreomsorg

Smålig av høyresida i Bjerke bydelsutvalg

Groruddalstinget torsdag kveld: Eldreopprør

SAMMEN FOR AKER: Siri Follerås (f.v.), Oddvar Bakken, styreleder i Aker Sykehus Venner Maren Rismyhr, Bård Eirik Ruud og styremedlem Marga van der Wal stilte opp for de eldres helsetilbud mandag. Foto: Caroline Hammer

Åpent møte i Aker Sykehus Venner: – Pass på, nå øker presset på eldreomsorgen

Abonnement
Robert Steen og ekteparet Hansen i deres leilighet i Nico Hambros vei på Vestli. Foto: Privat
Groruddalsdebatt:

Da Robert Steen kom hjem til oss

Abonnement
BETENKT: Robert Steen (Ap) mener at det er viktig at historier som de fra Brennpunkt blir brukt til å lære av. Foto: Sindre Veum Apneseth

Brennpunkt-dokumentar blir del av opplæringen

Abonnement
ÆRBØDIG GRUNNSTEINNEDLEGGELSE: F.v.: Konstituert direktør i Omsorgsbygg Tore Fredriksen, byrådsleder Raymond Johansen og konsernsjef i Skanska, Ståle Rød, var alle tre stø på labben da grunnsteinen ble nedlagt på Lindeberg. <br/>

Grunnsteinen på plass for Lindeberg sykehjem: – En merkedag

Abonnement
MANER TIL KAMP: Tor-Erik Røberg-Larsen vil ikke sitte stille i båten lenger, og lover eldreopprør når Groruddalstinget inviterer til folkemøte på Stovner. Da er det godt å ha med (foran f.v.) Laial Ayoub, Janet Ayoub og Anne-Karima Nordengen på laget. Foto:
Groruddalstinget møtes i dag klokka 16.00:

– Om 15 år er det flere rullatorer enn sykler i Oslo. Da må vi ta de eldre på alvor

Abonnement
GENERASJONSMØTER: Med sitt nye prøveprosjekt legger byråd Tone Tellevik Dahl opp til enda mer kontakt på tvers av generasjoner. Her fra et annet type generasjonsmøte tidligere i vinter. Foto:

Unge og eldre under samme tak

Abonnement
HVORDAN LEGGE NED EN GRUNNSTEIN... Raymond Johansen demonstrerer. Foto:
Byrådslederen var murer for en dag:

La ned grunnstein på Bjerke

ÅPENT HUS: Venstre-lederen lot seg imponere av åpenheten på Romsås sykehjem, her illustrert ved huskatten Tarzan som kom tuslende inn. Foto:
Trine Skei Grande besøkte Romsås sykehjem:

Imponert over nytenkningen

Abonnement
SATSER DIGITALT: Bydel Stovner har bestemt at alle som får innvilget trygghetsalarm får installasjon av røykvarsel på kjøpet. Her sitter bydelsdirektør Alv H. Sørland og BU-leder Rashid Nawaz (Ap). Foto:
Brukere av trygghetsalarm får røykvarsler:

Maks sikkerhet

Abonnement

TALTE TIL ELDRE: Byråd Inga Marte Thorkildsen (SV) avsluttet sitt Stovner-besøk med å snakke for eldre i bydelen om hennes planer og tanker for eldreomsorgen. Hun ønsker at det kommer et Omsorg+-bygg på Stovner.
 Foto:

Vil ha Omsorg+ på Stovner

Abonnement

STILTE SPØRSMÅL: Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) fikk kartlegge Vestli-beboer Reidun Martinsens (79) behov ved hjelp av et nytt system som skal digitalisere trygghetsalarmene. Bydel Stovner går foran som eksempel.
 Foto:
Bydel Stovner i tet med digitalisering av trygghetsalarmer:

Raymond fikk være
hjemmehjelp for Reidun (79)

Abonnement
MOTIVASJON: Byrådsleder Raymond Johansen er imponert over innsatsviljen til helsefag-lærling Nicholas Souffe (18). Johansen forteller om et enormt behov for helsefagarbeidere fremover.
 Foto:

Nicholas (18) vil
hjelpe mennesker

Abonnement
I HARDT VÆR: Byrådssekretær Mette Kolsrud (SV) snakket til et buekorps i det harde regnværet. Hun holder fast ved at de overtok en Sykehjemsetat med dårlig økonomi fra det forrige byrådet – men innrømmer at avviklingen på Furuset har skjedd for fort. Foto:

Eldreopprør utenfor
Furuset sykehjem

Abonnement
OPPDATERING: Astrid Rebtun er frivillig ved Kalbakken eldresenter. Hun er opptatt av at tjenestene opprettholdes i byggeperioden. BU-leder Mobashar Banaras (Ap) lover å finne en løsning. Her sammen med Wenche Hansgaard i eldrerådet, og avdelingssjef Erna Holten i Bydel Grorud.
 Foto:
Prosjekt til 409 millioner kroner:

Status for Omsorg+
på Kalbakken

Abonnement
VIL IKKE FLYTTE UT: Frisør Irene Aure (f.v.) og fotterapeut Monica Sandberg (t.h.) er to av fem private aktører i Trondheimsveien 387 som er blitt oppsagt fra og med nyåret. Jorunn Lerbak i Grorud bydels eldreråd håper bydelen kan finne en kreativ løsning.
 Foto:

Helsetilbud kan reddes
av bydels-politikere

Abonnement
PEKER TILBAKE: Lena Sæterli (Ap) er leder av helse- og sosialkomiteen i Bydel Alna. Hun mener det er feil av Grete Horntvedt (H) å etterlyse politiattest i eldreomsorgen nå fordi hun kunne gjort det da Høyre var i byråd i 18 år. Hun er derimot enig i at det er på overtid med et slikt krav. Foto:
Krav om politiattest i eldreomsorgen:

– Ikke skyld på oss

Abonnement
ETTERLYSER:  Høyre-politiker Grete Horntvedt etterlyser lov om vandelsattest for ansatte i eldreomsorgen. Hun mener en slik ordning må komme på plass nå. Pr. dags dato er et forslag inne til behandling på Stortinget. Foto:
Kan risikere falske helsearbeidere:

Ønsker politiattest
i eldreomsorgen

Abonnement
KOMMER: Nestor, senior og Frps gruppeleder i Oslo bystyre, Carl I. Hagen. Foto:

Ber seniorene om synspunkt

Abonnement