Boligbygging

NOK ER NOK: En stor gjeng naboer tok turen til Ulven for å gi klar beskjed til bydelsutvalget om hva de mener må skje med Ridesentertomta.

Bjerke bydelsutvalg: – Veldig åpenbart at planene er «sminke på liket»

Abonnement
LEI: Naboene på Økern ber politikerne om å legge vekk boligplanene på det som er igjen av åpne områder, og heller gi dem grøntområder. I mars inviterte de til protestmøte. Fra venstre:  Bjørg Augestad Ims (FAU Løren skole), Christoffer Fremstad (FAU Refstad skole, aksjonsgruppa «Stopp raseringa av Økern»), Viggo Antonsen (styreleder Hasle-Løren IL), Silje Bystrøm Elvaker (Torgveien borettslag) og Ole Berdon Bakke (Bjerke MDG). Foto: Caroline Hammer
– Politikerne må dra i nødbremsen:

Inviterer til protestmøte om BAMA-tomta

STÅR PÅ KRAVA: Knut Hovslien, Annum Saher, Alf Martin Hanssen og resten av aksjonsgruppa. Og med 1500 underskrifter i ryggen er det tydelig at de har stor støtte i kampen. Foto: Ørjan Brage

Ti år med kamp og motstand mot utbygging på Lindeberg

Abonnement
DYKTIG DAME: Selma Ellefsen fikk bygget mange hus på Økern/Risløkka som etter hvert huset flere enn 300 familier. En sterk og dyktig forretningskvinne, men som også hadde et hjerte av gull. Foto:

Selmas hus er revet. – Ikke la historien bak huset gå i glemmeboka

Abonnement
Foto:

Store planer på Trosterud: – Når Haukåsen skole flytter gir det muligheter for boligutbygging

Abonnement
FRYKTER MER TRAFIKK: Fra venstre ser vi nestleder i Teisen Park borettslag, John Larssen, styremedlem i Teisenløkka borettslag, Mathias Høiseth, styremedlem i Teisen Park borettslag med lille «Maestro» som var relativt uinteressert og leder av Miljø- og byutviklingskomiteen i Bydel Alna, Knut Røli. Bryn skole i bakgrunnen. Foto:

Motstand mot byggeprosjekt på Teisen

Abonnement
Arild Hermstad (FOTO: Sturlason). Foto:

Vil la utbyggere bygge bolig uten parkering

Abonnement
UEGNET TOMT: Jon Werner Sandven (t.v., R), Maren Rismyhr (R) og leder Dag Tveit Bråthen i Linderud og omegn Vel har lenge kjempet for at veiskråningen ved Trondheimsveien skal få stå i fred. For 30 år siden ble tomta regulert til bolig, nå mener trioen at den reguleringen ikke følger områdets utvikling. Foto:
Trondheimsveien 301-303:

– Flertallet sier nei til boligbygging, lokaldemokratiet har seiret

Abonnement
«FIOLEN»: Er navnet på tredje byggetrinn på Vollebekk. Det består av blant annet 116 nye leiligheter, parkeringsgarasje og noe næringsbygg. (Illustrasjon: A-Lab) Foto:
Veidekke tar jobben på Vollebekk:

Neste byggetrinn gjøres klart

Abonnement
FINALIST 1: Urban Village. Teamet består av arkitekter og utviklere fra OBOS Nye Hjem AS, LPO architects, SLA, Bollinger+Grohmann, Veidekke Entreprenør AS. De ønsker med sitt prosjekt blant annet å fokusere på å skape gode sosiale møteplasser i tillegg til miljø. Foto:
«Reinventing Cities»

Duell om å få bygge fremtidens Furuset

Abonnement
PÅ BANEN: Med nye ideer rundt gjenreising av Kalbakken senter, har plan- og bygningsetaten fått tro på prosjektet. Foto:
Utviklingen av Kalbakken senter:

Ny giv med nye eiere

Abonnement
ANBEFALER IKKE: Ingun Risnes og  Jan Terje Løitegård i Statens vegvesen forteller at det kan være vanskelig å selge boliger som ligger i rød støysone. Foto:

– Vanskelig å få solgt
leiligheter i rød sone

Abonnement
MÅ SAMORDNES: Pia Farstad von Hall og Eirik Lae Solberg (H) har sendt inn et privat forslag til bystyret der de ber byrådet være i førersetet når det gjelder å koordinere og samordne boligutviklingen på Ulven. De mener det vil legge til rette for en bedre boligutvikling i fremtiden.
 Foto:
Privatforslag fra Høyre om boligutvikling på Ulven:

Vil ha kommunen i førersetet

Abonnement

BRAKKER: Slik ser brakkene ut i Sletteløkka 44.
 Foto:

Status for brakkene på Rødtvet

Abonnement
LÆRDOM: Synnøve Riise Bøgeberg og Roy Tjomsland har flyttet til Oslo Rådhus for å jobbe med ny Groruddals-satsing mens Petter Daae Slipher (t.h), som er pensjonert, har mye kunnskap også om tiden før intensjonsavtalen i 2007. I dag er det avslutningskonferanse på Hotel 33.
 Foto:
Stor konferanse om Groruddals-satsing og boligbygging:

Groruddalens rolle
i byutviklingen

Abonnement
VIL PRØVESELGE: Byutviklingsbyråd Hanna E. Marcussen (MDG). Foto:

Vil prøveselge på Furuset

Abonnement
MANGLER TILLIT: Prosjektarkitekt Betina Holt Haraldsen i Plan- og bygningsetaten imponerte ikke Ine Mari Molteberg-Bøhn (H) med tilsvar om VPOR Haraldrud og Østre Aker vei. Foto:

– Jeg er ikke et
sekund beroliget

Abonnement
ØKER: Boligprisene fortsetter å stige – også i Groruddalen. Foto: Margret Lenschow Ofrim

Salgsboom av boliger

Abonnement
FERDIG: September 2016 sto 14 familievennlige eneboliger over tre etasjer ferdig i Høybråtenveien 52. Foto:
Villa Nyborg fra 1912 til 2016:

Ekstrem forvandling

Abonnement
BYSENTRUM: Torg og miljøgate vil prege områdene mellom boligbyggene. (Illustrasjon: Arcasa Arkitekter) Foto:
Karihaugen boligprosjekt:

Vil bygge 650 boliger

Abonnement