Mat

ALFASET: Ekteparet Jorid og Oddvar Ertvaag stenger, men får nå en etterlengtet sommerferie.

Stenger i morgen – nå står første ferie siden 2011 for tur

Abonnement
OPTIMISTISK: Christer Gove sier det naturligvis er kjipt at de må flytte, men er rørt av den hyggelige responsen, og håper og tror Frøya Sjømat er raskt tilbake i drift igjen.

Frøya Sjømat på Alfaset må stenge – håper å være i gang igjen i august

Abonnement
STENGER: Jorid Ertvaag og Frøya Sjømat må flytte, og hvor veien går videre er ikke avklart.

Frøya Sjømat på Alfaset må flytte: – Helt jævlig

Abonnement

Eggkrise: Kan være tomt før 17. mai

Pizzabua tilbake for fullt

HAVNER IKKE I SØPPELET: I 2023 unngikk rekordmye mat å havne i søppelet, og Meny Tveita trekkes fram som en vesentlig bidragsyter i det arbeidet. Her med Johan Ingemarsson (Foto: Erlend Skaug Ingebrigtsen).

Meny Tveita på kremliste

PÅ PLASS: Dagens hovedoppgave var å sette opp et nettinggjerde rundt sukkerertbedet. Torkel (16, f.v.), Mohamed (16), Yonis (16) Maaike Lahaise og Ilakshan (19) utførte jobben perfekt.

Nevenyttige ungdommer på sommerjobb i nærmiljøhagen på Linderud gård

Abonnement
I SITT RETTE ELEMENT: Fayaz, Smahane og Farzana har stålkontroll på kjøkkenet i Ammerudveien. Helt bak tar Ragnhild Slettner en liten titt inn - men damene greier seg fint på egen hånd. Foto: Ørjan Brage
Sto utenfor arbeidslivet i årevis:

– Fikk aldri vist hva vi var gode på

Abonnement
MENY: På Tveita økte lokalmatsalget med 24,5 prosent i 2021 sammenlignet med 2020. Her med Thord Kleiven Antonsen. Foto:

Økte salget av lokalmat med 24 prosent

DET SERVERES: Her er Per Ivar Berget (i kokkeklær) og Arne Brimi i ferd med å servere nylaget mat til matglade barn. Foto:

Mat for kresne barn

Abonnement
TE-SALONG: Furuset bibliotek og aktivitetshus ble fylt opp av folk, musikk, kaffe, te og litteratur fra hele verden. (Foto: Ola Klafstad.) Foto:
Tea Time på Furuset:

Nærmiljøets dag

Abonnement
TILBAKE I TID: I starten av september stilte ulike produsenter opp boder utenfor Linderud gård, hvor bydelens befolkning kunne handle det de trengte av kjøtt, grønnsaker, syltetøy og godsaker. Foto:

REKO-ring på Linderud gård

Abonnement
VELSMAKENDE UTFORDRING: Assisterende butikksjef på Meny, Pia Maria Myrvold (t.v.), og senterleder Mona Bråten. Lørdag er det stand på Tveita senter med blant annet kokkebesøk. Med restemat fra Meny skal han lage mat og vise hvordan man kan utnytte ressursene på en bedre måte. Foto:

Oppfordrer til bærekraftige endringer

Abonnement
I SØPLA: Enda mer mat hadde endt opp her, på søppelrommet til Meny Tveita, hadde det ikke vært for butikkens bærekraftige matfokus. Foto:

Matberging på menyen

Abonnement
«SANGEN TIL BYGDA»: Anne Marie Kvien og hennes berømte «Sangen til bygda» sto på repertoaret denne gang. Foto:
Groruddalen Matklubb

Lutefisk med høy stemning – og ananas!

Abonnement
URBANT LANDBRUK: Trosterud parsellhage er et godt eksempel på urbant landbruk, her med solsikker i front og blokka i bakgrunnen. Foto:

Grønne aktiviteter i dalen

TREKKSPILLDANS OG STYLTER: Mens de minste prøvde seg på stylter, sørget Erling Heen for trekkspillmusikk. Og da ble kona Solveig bydd opp til dans av Arve Hoff. Foto:

Våt og varm St. Hans-feiring

Abonnement
AVLASTER PERSONALET: Ved å levere varm, hjemmelaget mat som er spiseklar på døren til barnehager, skoler og aktivitetsskoler, ønsker produksjonsansvarlig Ketil Øynes, kundeansvarlig Reidun Eide og daglig leder Grethe Fjørtoft i barnehagematen.no å hjelpe til i en stresset hverdag. Foto:

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

Abonnement
ØKER BEVISSTHETEN RUNDT KOSTHOLD: Seksjonsleder Christian Haaland for bo- og dagtilbud (BOD) på Stovner er glad for at Andrea Kristin Mathiesen Øvergård og Sara Linn Saunes er to klinisk ernæringsfysiologer som skal øke bevisstheten rundt gode rutiner om kosthold og næring i bydelen. De håper Oslo kommune får opp øynene for deres viktige arbeid.
 Foto:
Stovner bydel med nytt prosjekt

Sultne på bedre
ernærings-rutiner

Abonnement
POLITIKK OG NÆRINGSLIV: Det er alltid et politikerbord når det samles til lutefiskaften i matklubben - og de deler gledelig bord med representanter fra næringslivet. I det gode lag ser vi Sverre Landmark fra Aspelin-Ramm Eiendom, byrådssekretær for byutvikling Anders Røberg-Larsen (Ap), leder for miljø- og byutviklingskomiteen i Bydel Alna Monique Nyberget Hiller (Ap), senterdirektør ved Alna senter Hans Georg Helberg, tidligere stasjonssjef på Stovner politistasjon Bjørn Åge Hansen, nåværende stasjonssjef ved Stovner politistasjon, John Roger Lund, daglig leder i Furuset IF Vidar H. Noreng, tidligere partisekretær i Arbeiderpartiet, Ivar Leveraas, varaordfører i Oslo, Khamshajiny Gunaratnam (Ap), BU-leder i Bydel Alna Knut Røli (Ap) og bydelsdirektør i Bydel Grorud Øystein Eriksen Søreide. Foto:

Sprudlende lutefiskkveld

Abonnement